Sectortafel Techniek van start

04 juni 2024
Nieuws, Ondernemers, Onderwijs

In het tijdelijk gemeentekantoor van Haarlemmermeer is maandag het startschot gegeven voor de Sectortafel Techniek. Het doel van deze tafel is de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers binnen de technische sector te versterken. Op de eerste bijeenkomst kwamen ruimt dertig belangstellenden af.

"Doel is onder meer om werknemers in onze gemeente te behouden, op te leiden en aan te trekken. We hopen daarbij het aantal leerlingen dat interesse heeft in techniek te vergroten, de samenwerking tussen het bedrijfsleven en leerlingen te bevorderen en we het stimuleren van een leven lang ontwikkelen in de techniek”, legt verantwoordelijke wethouder Charif El Idrissi uit.

Tijdens de lancering van de sectortafel werden presentaties gegeven door onder meer de gemeente, ondernemers, de TechCampus en onderwijsinstellingen. Eerder werd al een alliantie gesloten voor ondernemers en onderwijsinstellingen in de hotelbranche in Haarlemmermeer.

In het tijdelijk gemeentekantoor van Haarlemmermeer is maandag het startschot gegeven voor de Sectortafel Techniek.

In het tijdelijk gemeentekantoor van Haarlemmermeer is maandag het startschot gegeven voor de Sectortafel Techniek. Foto: gemeente Haarlemmermeer