De Oude Haagsebrug

Pontonbrug bij Oude Haagsebrug dag en nacht beschikbaar

08 april 2024
Nieuws

De Oude Haagsebrug is gesloopt en de Ringvaart is weer open voor vaarverkeer. De tijdelijke pontonbrug voor voetgangers en fietsers blijft dag en nacht beschikbaar.

Sinds de sloop van de Oude Haagsebrug maken fietsers (fietsen aan de hand) en voetgangers gebruik van de tijdelijke pontonbrug. Deze brug ligt tegenover de Nieuwemeerdijk. Sinds 30 maart is het vaarseizoen weer in volle gang. Dat heeft invloed op de pontonbrug. De pontonbrug wordt tussen 07.00 en 23.00 uur bediend en wordt geopend voor schepen. Het openen en sluiten van de brug voor de scheepvaart duurt ongeveer 5 minuten. 

Slechte staat Oude Haagsebrug  

De Oude Haagsebrug wordt op dit moment vervangen door BAM Infra Nederland. De Oude Haagsebrug was ongeveer 90 jaar en in slechte staat. Daarom is deze brug de komende maanden buiten gebruik. De pontonbrug is beschikbaar voor fietsers en voetgangers tot de werkzaamheden aan de Oude Haagsebrug klaar zijn. De verwachting is dat werkzaamheden rond oktober 2024 volledig zijn afgerond.

De nieuwe Oude Haagsebrug 

De Oude Haagsebrug is een belangrijke busverbinding tussen Schiphol en Amsterdam. Dagelijks rijden hier honderden bussen. Door de slechte staat van de brug, reed er afgelopen jaar al niet meer dan één bus tegelijk over de brug. De nieuwe brug wordt breder zodat de bussen er in twee richtingen tegelijkertijd overheen kunnen. Ook komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers.  

Meer informatie 

Meer informatie over de Oude Haagsebrug staat op de projectwebsite van de Oude Haagsebrugexterne-link-icoon.  Dat geldt ook voor informatie over het project en de planning.