Luchtfoto van de bouw Wickevoort

Plan voor honderd extra woningen in Cruquius

20 december 2023
Nieuws, Wonen

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer heeft besloten dat in de nieuwbouwwijk Wickevoort in Cruquius honderd extra woningen gebouwd mogen worden. Daarvoor is een ontwerpwijzigingsplan vastgesteld, dat vanaf nu zes weken ter inzage ligt.

In het huidige bestemmingsplan staat dat er in Wickevoort maximaal 756 woningen gebouwd mogen worden. Het college heeft de mogelijkheid om dat aantal te verhogen tot maximaal duizend. Op verzoek van de ontwikkelaar van de woonwijk maakt het college nu van die mogelijkheid gebruik om het maximum aantal woningen in de wijk op 856 te zetten.

Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw is verheugd met het initiatief van de ontwikkelaar om extra woningen te bouwen. “Dit betekent dat weer honderd extra huishoudens kunnen uitkijken naar een nieuwe woning. En dat is heel goed nieuws in deze tijden van woningnood”, aldus de wethouder.

Een deel van de nieuwe woningen wordt sociaal en betaalbaar, net zoals de rest van Wickevoort. Volgend jaar zal het college een definitief besluit nemen. Als er zienswijzen worden ingediend, worden die daarbij betrokken. Als het wijzigingsplan wordt vastgesteld, kan de ontwikkelaar de benodigde vergunningsprocedures starten.

Plan voor honderd extra woningen in Cruquius. Foto: Kees van der Veer.