Wethouder Mariette Sedee plant de eerste van de 1000 nieuwe bomen

PARK21 krijgt 1000 nieuwe bomen!

20 maart 2024
Nieuws, Park21

PARK21 is weer een stuk groener. Deze week heeft het Noordwestelijk deel van het park (het gebied dat al is aangelegd) maar liefst 1000 extra bomen gekregen! Staatsbosbeheer had in het Kuinderbos in de Noordoostpolder een groot aantal berken en elzen over en was hiervoor op zoek naar een nieuwe plek. Met behulp van Rijkswaterstaat is die gevonden in PARK21.

Wethouder Mariette Sedee: “Deze prachtige nieuwe bomen zijn een waardevolle aanvulling en versterken het groene karakter van PARK21. Bovendien dragen de nieuwe bomen bij aan de ambitie om onze gemeente te vergroenen. In deze collegeperiode streven we ernaar om maar liefst 8.000 bomen aan te planten, en deze toevoeging brengt ons weer een stap dichter bij dit doel." 

Kom genieten van PARK21

De bomen komen te staan in een groot veld bij Klimpark21 in het Noordwestelijk deel van PARK21, waar veel sport en spel te vinden is. Hier zijn ook de Hoofddorp Pioniers en Rugby Club Hawks gevestigd. Iedereen kan op deze plek al genieten van het aangelegde park. De paden slingeren door dit groene gebied en brengen je bij speeltuin Kleiland en de biologische moestuin.

PARK21 is volop in ontwikkeling    

De gemeente werkt samen met inwoners, ondernemers, boeren, investeerders en andere overheden aan PARK21, het groene recreatiehart van Haarlemmermeer. Een groot park in ontwikkeling, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. De komende tijd krijgt PARK21 veel uitbreiding. 

In het midden van het park komt deelgebied Groot Vennep, met veel water, groen en paden. Hiervoor is een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit jaar wil de gemeente starten met de aanleg. In het oosten komen het Park-Evenemententerrein en Park-Polderlanden. Ook voor het Park-Evenemententerrein is een voorlopig ontwerp uitgewerkt. Zodra dit ontwerp klaar is, wil de gemeente ook hier starten met de aanleg. Voor de deelgebieden Flumen (achter Van Zantenhal) en het deelgebied met de recreatieplas ten oosten van de IJweg, start de ontwerpfase. 

Wethouder Mariette Sedee plant de eerste van de 1000 nieuwe bomen. Foto: Jur Engelchor.