Twee dames ondernemen een activiteit

Ontmoet elkaar bij activiteiten in de buurt

07 december 2023
Meer voor Elkaar

De dagen worden korter en kouder, maar in Haarlemmermeer hoef je niet binnen te blijven zitten. Maatschappelijke organisaties organiseren ook in deze tijd leuke activiteiten waar gezelligheid en ontmoeten centraal staan. In alle hoeken van de gemeente is de komende tijd iets te doen.

Kom erbij en doe mee!

Denk aan spelletjes- of dansmiddagen, kookcursussen, leerzame workshops en sportieve activiteiten. Vaak gratis of het kost een paar euro. Ook voor inwoners met een kleinere portemonnee is het mogelijk om op pad te gaan en andere inwoners te ontmoeten. Iedereen is welkom om mee te doen. Er is altijd iemand van de organisatie aanwezig om je op weg te helpen als je bijvoorbeeld van tevoren niemand bij de activiteit kent. Bekijk de activiteiten op: www.haarlemmermeer.nl/meervoorelkaar/agendaexterne-link-icoon.

De feestdagen komen er weer aan

Veel buurt- en dorpshuizen en ook jongerencentra organiseren rondom de feestdagen activiteiten. Schuif bijvoorbeeld aan bij één van de vele (kerst)lunches, -brunches, -diners die georganiseerd worden. Er zijn ook creatieve knutselmiddagen en muzikale bijeenkomsten.

Maatvast: “Op onze locaties is ook in december van alles te doen. Ken je iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken? Nodig hem of haar, de buurvrouw of een vriend(in) uit voor een activiteit. Of bezorg een familielid een onbezorgde gezellige middag. Zo vieren we de feestdagen samen!”

Ontmoet elkaar ook na de feestdagen

Benieuwd naar het aanbod in de buurt? Kijk dan op de sociale kaart Haarlemmermeerexterne-link-icoon. Bij ‘Mijn Buurt’ staan activiteiten die elke week of maand plaatsvinden. Wil je eens een sportieve activiteit proberen? Kijk dan op de website van Noord-Holland Actiefexterne-link-icoon. Kijk ook eens op www.haarlemmermeer.nl/eenzaamheidexterne-link-icoon voor meer informatie over dit onderwerp.