Nieuwe coalitie Haarlemmermeer is rond

01 juni 2022
Nieuws

Jurgen Nobel en Marja Ruigrok (VVD), Marjolein Steffens – van de Water en Charif El Idrissi (HAP), Charlotte van der Meij (D66) en Mariette Sedee (CDA), vormen de nieuwe wethoudersploeg van Haarlemmermeer. Zij hebben samen de ambitie om Haarlemmermeer als dynamische gemeente toekomstbestendig te laten groeien.

"We hebben het proces zorgvuldig doorlopen en we hebben de tijd genomen om een goede balans te zoeken tussen ambitie en realisme. We kunnen en willen nu aan de slag", aldus Jurgen Nobel.  

De vorige bestuursperiode duurde in verband met de vorming van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer (Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude) ruimt drie jaar. Daarvan werden de laatste twee jaar gedomineerd door de corona-pandemie. De opeenvolgende lockdowns brachten de samenleving tot stilstand en zorgden voor forse economische tegenwind. Ook andere vraagstukken raken de samenleving in al haar facetten.  

Het tijdelijke gemeentekantoor aan de Taurusavenue. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Realistische ambities

Het nieuwe college kiest dan ook nadrukkelijk voor realistische ambities, het versterken van wat goed is, het afmaken wat in de periode 2019 -2022 is begonnen en verbetering en vernieuwing waar dat nodig is. Ook zoekt het college naar manieren om de noodzakelijke maar pijnlijke ombuigingen uit 2021 te verzachten, zonder het financiële beeld uit het oog te verliezen. Daarbij kiest het college voor een toekomstbestendige groei, waarbij Haarlemmermeer op alle fronten meer weerbaar wordt.