Het nieuwe schonere en stillere vliegtuig van Transavis

Mooie stap naar schoner en stiller vliegen

20 december 2023
Nieuws

De Haarlemmermeerse burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Jurgen Nobel van Luchtvaartzaken waren dinsdag aanwezig bij de aankomst van het eerste schonere, stillere en zuiniger vliegtuig van vliegmaatschappij Transavia. Met hun aanwezigheid willen de collegeleden het belang van de komst van dit soort vliegtuigen onderstrepen, omdat dat zorgt voor minder geluidsoverlast en een beter leefklimaat.

Bij de ontwikkeling van Schiphol is het voor de gemeente Haarlemmermeer belangrijk om de luchtvaart schoner, stiller en zuiniger te maken. Wethouder Jurgen Nobel: “En daar is de komst van dit toestel een mooie eerste stap in. Als de luchtvaart schoner, stiller en zuiniger wordt, wordt de overlast voor omwonenden, natuur en milieu minder, terwijl de economisch belangrijke netwerkfunctie van Schiphol kan blijven bestaan.”

Volgens Transavia wordt bij het nieuwe toestel, een Airbus A321neo, de geluidsbelasting de helft minder. Ook stoot het vliegtuig vijftien procent minder CO2 uit. AirFrance-KLM heeft in totaal honderd nieuwe toestellen besteld voor van Transavia Nederland, Transavia Frankrijk en KLM.

Het eerste schonere, stillere en zuiniger vliegtuig van vliegmaatschappij Transavia. Foto: Transavia