Wethouder Marjolein Steffens met een aantal verenigingen en initiatieven die een uitkering kregen uit het Meerlandenfonds

Meerlanden steunt clubs en goede doelen met 55.000 euro

27 november 2023
Nieuws

Tot 15 december kunnen (sport)verenigingen en goede doelen een donatie aanvragen uit het Meerlandenfonds. Ook dit jaar weer stelt de afvalinzamelaar, recycler en reiniger voor gemeenten en bedrijven in Noord- en Zuid-Holland in totaal 55.000 euro beschikbaar om projecten en activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan een beter milieu en het geluk van mens en dier.

Aanvragen kan door het aanvraagformulier in te vullen op de website van Meerlandenexterne-link-icoon. Directeur Angeline Kierkels van Meerlanden, moedigt sportclubs in alle soorten en maten en organisaties voor het goede doel aan om een aanvraag te doen. “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze lokale samenleving. Juist met hun onvermoeibare en enthousiaste inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. En daarom ondersteunen we hen graag!”, zegt ze.

Duurzaam

Dit jaar is de inschrijving van 15 november tot en met 14 december. Ook de bekendmaking en uitreiking vinden op een ander moment in het jaar plaats; niet meer in de volle decembermaand, maar op 14 februari 2024. Om zo meer aandacht te kunnen geven en vragen voor de vrijwilligers, hun clubs en de doelen van de donaties.

Het bestuur van het fonds, met daarin onder anderen de Haarlemmermeerse wethouder Marjolein Steffens-van de Water, let bij de aanvragen op degenen die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Daarbij wordt uitgegaan van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Toekenning

Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroot. De inschrijving sluit op 14 december 2023. Eind januari ontvangen de aanvragers bericht over een eventuele toekenning van een bedrag uit het fonds en over de overhandiging van deze bedragen.

Het reglement staat op www.meerlanden.nl/fondsexterne-link-icoon.

Wethouder Marjolein Steffens met een aantal verenigingen en initiatieven die een uitkering kregen uit het Meerlandenfonds

Sportclubs en organisaties kunnen tot en met 14 december een aanvraag doen voor het Meerlandenfonds.