Wethouder Nobel was samen met de aannemer en de bewoners aanwezig

Laatste veertien huizen Tudorpark bereiken hoogste punt

30 april 2024
Persberichten

De laatste veertien huizen die gebouwd worden in Tudorpark in Hoofddorp hebben het hoogste punt bereikt. Samen met de bewoners en ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer trapte wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw de feestelijke bijeenkomst af om dat te vieren. De nieuwe bewoners schreven op een van de dakpannen wat zij verwachten van de toekomst in hun nieuwe huis.

In Tudorpark zijn in tien jaar tijd in totaal zo’n 1300 koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen gebouwd. Wethouder Nobel: ‘Het is een prachtige wijk geworden, waar mensen met heel veel plezier wonen. De komende jaren gaan we door met het bouwen van nieuwe wijken, want dat blijft hard nodig.’

De veertien laatste woningen zijn gasloos en energieneutraal en, net zoals de andere woningen in de wijk, gebouwd in Tudorstijl. Die stijl komt uit het Engeland van de 16e eeuw, de tijd dat het vorstenhuis Tudor regeerde. De stijl komt niet alleen terug in het uiterlijk van de huizen, maar ook in de opzet van de wijk en de inrichting van de buitenruimte.

De laatste veertien huizen die gebouwd worden in Tudorpark in Hoofddorp hebben het hoogste punt bereikt.