Wethouder Marjolein Steffens met een aantal verenigingen en initiatieven die een uitkering kregen uit het Meerlandenfonds

‘Kwaliteit lokale samenleving gebaat bij Meerlandenfonds’

16 december 2022
Nieuws

Gelukkig kon het feest van het Meerlandenfonds dit jaar weer gewoon worden gevierd. Met mensen die écht bij elkaar kwamen, cheques kregen overhandigd, zichtbaar blij waren met de toekenning van hun aanvragen en met een mooie herinnering huiswaarts konden keren.

Het ‘gedoe’ in de coronajaren met wethouders die moederziel alleen filmpjes en in  lege en sfeerloze studio’s de camera in staarden terwijl ze de winnaars bekend maakten, behoort hopelijk voorgoed tot het verleden.

Verduurzaming

Het was extra fijn dat het nu weer allemaal op de traditionele manier kon omdat het de 15de keer was en omdat Meerlanden dit jaar 25 jaar bestaat. Helemaal hetzelfde als in de pre-coronajaren was het niet omdat de uitreiking over twee dagen was verdeeld.

Haarlemmermeer was woensdag in het Oude Raadhuis in Hoofddorp aan de beurt samen met Aalsmeer, Diemen, Ouder - Amstel en Amstelveen. Wethouder Marjolein Steffens – van de Water overhandigde aan 29 (Sport)verenigingen, goede doelen en evenementen die bijdragen aan verduurzaming en welzijn van mensen of onderlinge saamhorigheid cheques met verschillende bedragen erop.

Record

In totaal zijn aan 39 Haarlemmermeerse verenigingen en initiatieven uitkeringen uit het Meerlandenfonds, dat ook dit jaar weer 55.000 euro in totaal bevatte, toegekend. Zo’n 18.000 euro daarvan is  de Haarlemmermeerse kant opgekomen. 

Er waren 99 aanvragen uit de gemeente. Een record. Dat geeft volgens de wethouder, die deel uitmaakt van het bestuur van het Meerlandenfonds en dus ook in de jury zit, aan dat de behoefte aan een financieel steuntje in de rug ontzettend groot is.

Sportclubs en organisaties kunnen tot en met 14 december een aanvraag doen voor het Meerlandenfonds.

Wethouder Marjolein Steffens: “Het zijn dan ook moeilijke tijden voor al die vrijwilligers die voor hogere kosten komen te staan. “En wat we natuurlijk helemaal niet willen, is dat zij hun werk, dat van onschatbare waarde is,  moeten staken door inflatie, hoge energiekosten en ander hedendaags ongerief. Dat zou ten koste gaan van de kwaliteit van de lokale samenleving. Meer dan ooit tevoren maakt het Meerlandenfonds het verschil, zou ik willen zeggen. Want met een beetje geld extra, wordt vaak meer mogelijk dan je misschien denkt.”

Feestje

Zo heeft de Groenste Tuin 259,80 euro toegekend gekregen voor cacaodoppen om het bodemleven te verrijken. En gaat er 900 euro naar Football & Culture van Z & E Events voor een tent bij het jaarlijkse interculturele voetbalfestival en 550 euro voor kratten naar de Voedselbank Haarlemmermeer om het voedsel te verdelen.

Stichting Terraqua (scouting) krijgt 792 euro bijgeschreven voor kampmateriaal voor de jeugdleden en Stichting de Aanloop 1000 euro voor een poëzieproject voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kortom, zegt wethouder Marjolein Steffens, er is geld vrijgekomen voor de meest uiteenlopende initiatieven die gemeen hebben dat ze allemaal van grote waarde zijn voor mensen in alle soorten en maten. En dat is een feestje waard!”

https://www.meerlanden.nl/over-meerlanden/meerlandenfondsexterne-link-icoon