De jubilarissen met burgemeester en wethouders

Huwelijksjubilea voortaan samen vieren

21 november 2023
Nieuws

Met 31 kernen en heel veel huwelijksjubilarissen is het voor burgemeester Marianne Schuurmans en de wethouders bijna een dagtaak om alle jubilerende echtparen te bezoeken. Daarom heeft de gemeente Haarlemmermeer ervoor gekozen om ieder kwartaal de bruidsparen die in die periode zijn getrouwd, uit te nodigen. Zij vieren dan op een speciale locatie met elkaar het huwelijksjubileum. De eerste bijeenkomst vond plaats in het Historisch Museum Haarlemmermeer.

Dertien echtparen 

Op vrijdag 17 november was het zover: de eerste huwelijksbijeenkomst op locatie. Dertien echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd zijn, schoven aan voor deze feestelijke bijeenkomst met burgemeester Marianne Schuurmans en de wethouders Marja Ruigrok, Charlotte van der Meij en Mariette Sedee. In haar toespraak blikte de burgemeester terug op de jaren 1958 en 1963, de jaren dat de aanwezigen in het huwelijksbootje stapten. Dat was natuurlijk een feest van herkenning.

Voor wie?

Echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd zijn, krijgen een uitnodiging voor de viering van hun huwelijksjubileum nieuwe stijl. Zoals het schema er nu uitziet, wordt een dergelijke bijeenkomst een keer in de zes weken georganiseerd.

Enthousiast

Zowel de jubilerende echtparen als burgemeester Marianne Schuurmans hebben deze eerste feestelijke gezamenlijke bijeenkomst ervaren als positief. De burgemeester: “Het was een feest om al deze echtparen, die al zo lang bij elkaar zijn, samen te zien. Zij hebben met elkaar natuurlijk de overeenkomst van het jaar waarin zij trouwden. Door op deze manier aandacht aan het huwelijksjubileum te besteden, hebben de mensen de mogelijkheid om samen herinneringen aan die tijd op te halen. Ik heb op deze middag heel veel mooie verhalen gehoord.”

De nieuwe opzet van de viering werd positief ontvangen. Foto: Jur Engelchor.