De bouw van het blok Kensington in Hyde Park vordert. Vrijdag 24 februari is het hoogste punt bereikt.

Hoogste punt eerste woonblok in Hyde Park

24 februari 2023
Wonen

De bouw van het blok Kensington in Hyde Park vordert. Vrijdag 24 februari is het hoogste punt bereikt. Het blok Kensington bestaat uit 233 appartementen en diverse bedrijfsruimtes op de begane grond. De bouw is eind 2020 van start gegaan. De eerste woningen worden in september 2023 opgeleverd.

De bouw is eind 2020 van start gegaan. De eerste woningen worden in september 2023 opgeleverd. Woningbouwwethouder Jurgen Nobel ziet dit als een mooie mijlpaal. "Een eerste hoogtepunt, van de 3800 woningen, die hier in Hyde Park komen. Wie de maquette in Hyde Park House bekijkt, ziet de ambitie en ziet ook hoe Hoofddorp verandert. Dit is echt een wijk die Hoofddorp op de kaart zet, op een hele positieve manier."   

Grootschalige gebiedsontwikkeling 

Hyde Park is uitzonderlijk door zijn omvang met 3.800 woningen, waar straks ongeveer 6.000 mensen wonen. Er komen appartementen voor elke portemonnee, van sociale huurwoningen en studentenwoningen tot luxueuze appartementen. De stedenbouwkundige opzet is van de hand van Winy Maas van het internationaal geroemde bureau MVRDV.  

Kijk voor meer informatie op de website van Stadscentrum Hoofddorp. externe-link-icoon

De bouw van het blok Kensington in Hyde Park vordert. Jurgen Nobel en Lars van Engelen (rechts) namen een kijkje. Foto: Bob van Deurzen