Een uitbreiding bij een huis

Helemaal op de hoogte met Berichten over uw Buurt

30 april 2024
Nieuws

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op het centrum, dorp of buurt van inwoners. Welke verbouwing willen buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom verderop in de straat gekapt worden? Is een buurtfeest wel toegestaan? De gemeente Haarlemmermeer en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze officiële bekendmakingen ontvangen inwoners vanaf donderdag 16 mei 2024 elke week automatisch via e-mail. Dit noemen we ‘Berichten over uw Buurt’.

Het gaat om officiële bekendmakingen die de gemeente publiceert op http://Overheid.nlexterne-link-icoon . Die gaan bijvoorbeeld over aanvragen van vergunningen of aanpassingen van het omgevingsplan (dat heette tot voor kort bestemmingsplan). Op InforMeer en de e-mailnieuwsbrieven van de gemeente Haarlemmermeer staat ook nieuws over andere zaken die meestal niet in Berichten over uw Buurt komen. Bijvoorbeeld over bijeenkomsten, participatie, werkzaamheden in de straat of uitleg bij besluiten van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

Inwoners van Nederland vanaf 25 jaar met bekend e-mailadres ontvangen deze mail 

Alléén inwoners van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheidexterne-link-icoon ontvangen deze wekelijkse mail. Ze krijgen eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die inwoners nodig hebben. Via MijnOverheid externe-link-icoonkunnen inwoners instellen hoe vaak ze de e-mail willen ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Inwoners die geen mails willen ontvangen, kunnen zich direct en eenvoudig weer afmelden.

Inwoners die nog geen e-mailadres hebben opgegeven bij MijnOverheid, maar de mails wel willen ontvangen kunnen zich aanmelden via: http://www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurtexterne-link-icoon

Pas op voor phishing, controleer eerst de afzender 

Inwoners ontvangen de e-mail van http://Overheid.nlexterne-link-icoon . In deze e-mail staan links naar websiteadressen om makkelijk en snel toegang te krijgen tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij mensen te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat je op een link klikt. 

Berichten over uw Buurt is niet nieuw  

De e-mailservice bestaat al langer. Tot voor kort kon iedereen zich daarvoor zelf aanmelden. Nieuw is de dienst waarmee inwoners automatisch de e-mails met de bekendmakingen ontvangen.

Meer informatie?

Kijk op overheid.nlexterne-link-icoon voor meer informatie over Berichten over uw Buurt.

Een uitbouw bij een huis. Foto: Danny de Casembroot.