De Kaagbrug

Haarlemmermeer blijft bereikbaar tijdens vervanging brug en viaducten A44

17 juni 2024
Nieuws

Rijkswaterstaat gaat de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct op de A44 vervangen. Deze zogenaamde kunstwerken zijn gebouwd in de jaren 30 en mede door de sterke toename van het verkeer worden ze vanaf eind 2025 vervangen. De werkzaamheden duren tot 2030. De regio moet zo goed mogelijk bereikbaar blijven tijdens de vervanging van de drie viaducten en de Kaagbrug. Daarom heeft Rijkswaterstaat samen met de gemeente Haarlemmermeer en andere partners in de regio een bereikbaarheidsplan uitgewerkt.

Haarlemmermeer blijft bereikbaar 

In het bereikbaarheidsplan staan maatregelen die ervoor zorgen dat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden. Zo is er bijvoorbeeld nagedacht over het uitvoeren van de werkzaamheden in verschillende fasen en het slim plannen van wegafsluitingen en omleidingen. Daarnaast zorgen kleine maatregelen ervoor dat verkeer gewoon kan doorrijden. Een van die maatregelen is een betere afstemming van verkeerslichten. Ook komt er een fietsbrug over de Hoofdvaart bij Abbenes zodat fietsers niet hoeven om te rijden. Door deze en andere maatregelen blijft Haarlemmermeer voor inwoners, ondernemers en bezoekers goed bereikbaar. Lees meer over de genomen maatregelen op de website van Rijkswaterstaatexterne-link-icoon.

Samen werken aan bereikbaarheid  

Het bereikbaarheidsplan is opgesteld in overleg met provincies, gemeenten, veiligheidsregio's en in samenwerking met Breikers en Zuid-Holland Bereikbaar. Ook zijn er gesprekken gevoerd met diverse bedrijven uit de regio. Met het gezamenlijke doel om de regio veilig en bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. De komende maanden worden de maatregelen concreter uitgewerkt en daarna voorgelegd aan de nog te selecteren aannemer. Om de samenwerking te bevestigen, hebben de samenwerkende partijen op 6 juni 2024 symbolisch hun handtekening gezet.

Bestuurders zetten gezamenlijk een handtekening onder het bereikbaarheidsplan. Foto: Rijkswaterstaat.