Inwoners kunnen op verschillende locaties gratis compost scheppen

Gratis compost scheppen op 23 maart

18 maart 2024
Nieuws

Zaterdag 23 maart is het weer Landelijke Compostdag. Inwoners van Haarlemmermeer kunnen deze dag op verschillende locaties gratis compost scheppen. Verwerker van grondstoffen Meerlanden biedt dit op verschillende plekken in de gemeente aan.

Meerlanden bedankt inwoners al sinds 2005 voor hun inspanningen om groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFTe) goed te scheiden. Compost is namelijk één van de zes producten die uit ons GFTe komt. Een ander product is bijvoorbeeld het biogas waar de vrachtwagens van Meerlanden op rijden. Beide mooi voorbeeld van circulariteit.

Wethouder Mariëtte Sedee – Schuitemaker: "Op Landelijke Compostdag is het weggeven van gratis compost een prachtige manier om circulair bezig te zijn. Je kunt de vruchten plukken van ieders inzet bij het scheiden van groente-, fruit-, tuinafval en etensresten. Dat is niet alleen leuk voor de portemonnee en de tuin, we dragen ook bij aan een beter milieu."

Zelf compost scheppen

Meerlanden heeft gekeken naar manieren om ook deze dag duurzamer in te richten. Daarom biedt Meerlanden de compost dit jaar niet meer in plastic zakken aan, maar kunnen bezoekers zelf hun compost scheppen. Neem dus een zak, emmer of tas mee om de compost in te doen. Meerlanden zorgt voor voldoende scheppen.

Inwoners kunnen op verschillende locaties gratis compost scheppen

Inwoners kunnen op verschillende locaties gratis compost scheppen.

GFTe is het begin van iets moois

Net als andere grondstoffen levert een schone GFTe-stroom mooie nieuwe producten op. Naast compost en biogas haalt Meerlanden in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout nog andere producten uit ons GFTe. Bijvoorbeeld citrusbrandstof, water, warmte en CO2 ten behoeve van de groei van planten. Goed scheiden loont!

U kunt op de volgende locaties compost scheppen:

 • Milieustraat Rijsenhout
  Aarbergerweg 41 1435 CA Rijsenhout
  09.00 – 14.00 uur

 • Terrein Elkro
  Gersteweg 14, 2153 GJ Nieuw-Vennep
  09.00 – 12.00 uur

 • Bietenterrein Halfweg
  Naast de BP in Halfweg
  09.00 – 12.00 uur

 • Meerwinkel
  Daalmeerstraat 9, 2131 HD Hoofddorp
  10.00 – 17.00 uur

Kijk voor meer informatie op: Landelijke Compostdag 2024 - Meerlandenexterne-link-icoon