Gratis OV-kaartjes voor Haarlemmermeerders die het financieel lastig hebben

Gratis ‘1,5 uur’-kaartjes voor lagere inkomens

25 april 2023
Nieuws

Het is bijna zover: inwoners van Haarlemmermeer die het financieel moeilijk hebben, kunnen vanaf 8 mei 2023 een beroep doen op gratis kaartjes voor het openbaar vervoer. Het gaat om een actie voor gratis kaartjes van de Vervoerregio Amsterdam, waar Haarlemmermeer deel van uitmaakt. De tarieven voor het openbaar vervoer stijgen dit jaar met ruim zeven procent.

Bus, tram of metro

Per huishouden kunnen inwoners maximaal acht kaartjes aanvragen. De kaartjes zijn per stuk anderhalf uur geldig – dat is voldoende om het hele gebied van de Vervoerregio te doorkruisen. De kaartjes zijn in elke bus, tram of metro te gebruiken. Wethouder Marja Ruigrok: “Wat goed dat we dit als Vervoerregio samen met onze vervoerders kunnen doen in deze zware tijden voor veel mensen!”

De kaartjes zijn vanaf 8 mei beschikbaar. Ze zijn op een eenvoudige manier online te bestellen via de website Gratis-OV.nl. Deze website komt op 8 mei in de lucht. Houd de Haarlemmermeerse Facebook- en Twitterpagina in de gaten voor de link. 
Haarlemmermeerders die tot 130 procent van het minimuminkomen verdienen, komen voor de kaartjes in aanmerking.  Dit bedrag is ook afhankelijk van leeftijd, werksituatie (werkend, niet werkend of gepensioneerd) en burgerlijke staat (alleenstaand of getrouwd). 

Geldig 

Het 1,5-uur ticket is geldig in alle bussen, trams en metro’s die rijden in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam. Speciaal voor deze actie heeft Connexxion het mogelijk gemaakt dat dit ticket ook geldig is in buslijn 12 in het noordelijke deel van de gemeente Haarlemmermeer.

Gratis OV-kaartjes voor Haarlemmermeerders die het financieel lastig hebben

Inwoners van Haarlemmermeer die het financieel moeilijk hebben, kunnen binnenkort een beroep doen op gratis OV-kaartjes