Tekening van Sportpark De Veldpost

Gemeente en SCPB’22 maken afspraken over verplaatsen sportvelden

20 december 2023
Badhoevedorp, Nieuws, Sport

De gemeente Haarlemmermeer en Sport Combinatie Pancratius Badhoevedorp '22 (SCPB’22) hebben afspraken gemaakt over het verplaatsen van de sportvelden. De sportvereniging gaat verhuizen van Schuilhoeve naar Sportpark De Veldpost.

Op het nieuwe sportpark, gelegen tussen de Schipholweg en de omgelegde A9, is op dit moment al een atletiekvereniging gevestigd. Voor SCPB’22 worden door de gemeente een honk- en softbalveld, vier kunstgras voetbalvelden en twee grasvoetbalvelden aangelegd. 

Om de verplaatsing te vergemakkelijken zijn de twee sportverenigingen in Schuilhoeve RKSV Pancratius en SC Badhoevedorp vorig jaar gefuseerd. Hierdoor is bijvoorbeeld maar één clubgebouw nodig. Het ontwerp van Sportpark De Veldpost uit 2015 moest daarom worden aangepast. Naast de komst van één clubgebouw zijn de belangrijkste wijzigingen de komst van één parkeerterrein en zijn de veldindeling en de zonoriëntatie van de honk- en softbalvelden gewijzigd.

De verantwoordelijk wethouders, Mariëtte Sedee van Sport en Jurgen Nobel van Ruimtelijke ontwikkelingen zijn erg blij dat de afspraken zijn gemaakt. Jurgen Nobel: “Er wordt al sinds 2005 gesproken over de verplaatsing van de sportverenigingen. Die hebben zich altijd heel welwillend opgesteld, maar moesten wel lang wachten. Met deze afspraken is de weg vrij om de plannen te gaan realiseren en daar kijkt iedereen naar uit.”

Wethouder Mariëtte Sedee: “Met de oprichting van de omnisportvereniging in De Veldpost, wordt er een belangrijke stap gezet in de sportontwikkeling van Badhoevedorp. Sportliefhebbers van alle leeftijden en niveaus gaan hier in de toekomst genieten van moderne faciliteiten en hoogwaardige sportvoorzieningen. Bovendien blijft er voor de verenigingen nog ruimte over om te groeien in de toekomst.“

Tekening van Sportpark De Veldpost. Bron: DSO