Fruitbomen in de Nieuwe Kom

Fruitbomen komen toch op hun ‘pootjes’ terecht

19 maart 2024
Nieuw-Vennep, Nieuws

Het had een feestje moeten worden in de Nieuwe Kom, het centrumgebied van Nieuw-Vennep. Maar Boomfeestdag, op woensdag 15 november 2023, viel letterlijk en figuurlijk in het water. De bodem was in die periode zo drassig geworden dat het planten werd afgelast. En toch is het helemaal goed gekomen met de fruitbomen die waren bedoeld voor de verregende Boomfeestdag.

100 fruitbomen

De gemeente had maar liefst 100 fruitbomen gekregen van aannemer De Heer land en water, die Haarlemmermeerse bermen en watergangen beheert. Tien daarvan zijn weggegeven aan Kinderboerderij Dierenvreugd in het Piet van Houtenpark in Nieuw-Vennep. Nog eens tien stuks gingen naar Jeugdland Nieuw-Vennep aan de Getsewoudsweg in park Venneperhout.

Van de resterende 80 fruitbomen zijn er 39 toch in de Nieuwe Kom geplant. De 41 fruitbomen die daar vanwege wateroverlast geen plek konden krijgen, hebben een plek gekregen bij de natuurspeelplaats aan de IJweg ter hoogte van Laagveld.       

Wilgen en populieren

De bedankjes voor het doorgeven van de fruitbomen zijn in ontvangst genomen. Op de vraag of er nog meer bomen op komst zijn in de Nieuwe Kom, antwoordt René Rademaker, opzichter gebied zuid bij het cluster Beheer en Onderhoud: “We wachten de aanpassingen in het terrein die samenhangen met toekomstig bouwwerkzaamheden af. Daarna gaan we na waar we nieuwe bomen kunnen planten. Er komen wilgen en populieren. Die kunnen we simpel planten en onderhouden.”

Fruitbomen in de Nieuwe Kom. Foto: gemeente Haarlemmermeer.