Energielabel C verplicht voor bedrijven vanaf 2023

22 augustus 2022
Duurzaamheid, Nieuwe energie

Vanaf januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen met een vloeroppervlakte groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Het is belangrijk dat ondernemers die dat nog niet hebben, snel in actie komen. Om hen te helpen, biedt Energieloket Haarlemmermeer nu een quickscan. Ook kunnen ondernemers meedoen aan een bijeenkomst op 22 of 29 september over energielabel C.

Als kantoren vanaf 2023 worden beoordeeld met een energielabel D of lager, riskeren eigenaren een boete of lopen ze het risico het pand te moeten sluiten. Bovendien stijgen de energieprijzen. Door het kantoor te verduurzamen, wordt de energierekening lager. Het is dus belangrijk voor ondernemers om snel stappen te zetten. Eigenaren van kantoorgebouwen die nog geen energielabel C hebben, kregen hierover vorige week een brief.  

Energielabel C aanvragen 

Het Energieloket Haarlemmermeer helpt ondernemers bij het krijgen van een energielabel C. Op de website van Energieloket Haarlemmermeerexterne-link-icoon staat een handig stappenplan. Ook kunnen ondernemers een quickscan aanvragen voor 495 euro. Klimaatroute voert deze quickscan uit. Zij onderzoeken dan onder andere welk energielabel het gebouw heeft en wat de verbetermogelijkheden zijn.  

Bijeenkomsten over Energielabel C 

Energieloket Haarlemmermeer organiseert twee bijeenkomsten voor ondernemers die meer informatie willen over de verplichting van energielabel C: 

• Op donderdag 22 september bij Schenk Makelaars in Hoofddorp; 

• Op donderdag 29 september bij Meerland Bouw in Nieuw-Vennep. 

Beide bijeenkomsten zijn van 16.00 – 17.15 uur. Na afloop is er een borrel tot 18.00 uur. Tijdens de bijeenkomsten krijgen ondernemers meer informatie over energielabel C, licht Klimaatroute de quickscan toe en is er ruimte voor vragen. Ook vertellen de eigenaren van Schenk Makelaars en Meerland Bouw hun ervaringen rondom het proces van verduurzamen. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via Energieloket Haarlemmermeerexterne-link-icoon.  

Bedrijven moeten vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Afbeelding: Shutterstock