Wethouders Charlotte van der Meij en Charif El Idrissi met Martine Baadenhuijsen

Eerste editie Dag van het sociaal domein groot succes

28 juni 2024
Nieuws

De eerste editie van de dag van het sociaal domein van de gemeente Haarlemmermeer was een groot succes. Het aan elkaar verbinden, elkaar ontmoeten en van elkaar leren bleek voor veel deelnemers de reden voor het succes. De dag werd afgelopen donderdag in Cpunt gehouden voor organisaties die werken in het sociaal domein.

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”, spreekt wethouder Charif El Idrissi tijdens de opening. Met collega-wethouder Charlotte van der Meij werd hij geïnterviewd door Martine Baadenhuijsen die met een inspirerend betoog de opening verrichte. Baadenhuijsen is sinds haar twaalfde blind en in haar presentatie liet ze onder meer zien hoe er met vragen kan worden omgegaan en hoe er soms daadwerkelijk wordt omgegaan. ‘Vragen aan, is sterker dan denken voor’ gaf zij de aanwezigen mee. “Veerkracht is ontzettend belangrijk en we moeten daarbij uitgaan van de mens en niet van de beperking”, vulde Charif El Idrissi op het verhaal van Baadenhuijsen aan. 

“We hebben in het collegeakkoord afgesproken dat we verbindingen willen blijven leggen en onderhouden in Haarlemmermeer. Voor het sociaal domein en de mensen die daar werken is dat heel belangrijk. Dat horen we vaak en ik ben daarom erg blij als ik de opkomst zie. Die betekent voor mij namelijk dat we in een behoefte voorzien en dat is waar we het onder meer voor doen”, vult wethouder Van der Meij aan.  

Tijdens deze dag konden deelnemers verschillende workshops volgen. Daarin werd bijvoorbeeld stilgestaan bij werken met positieve gezondheid, hoe creëer je GGZ-vriendelijke wijken, armoede signaleren en herkennen, elf fabels over digitale inclusie en bestaanszekerheid en kansengelijkheid. De dag werd afgesloten met een optreden van Theatergroep Wordt Vervolgd, die terugspeeltheater maakte van ontroerende verhalen en ervaringen uit het publiek. Er waren ongeveer 150 deelnemers.

De eerste editie van de Dag van het sociaal domein was een succes.