Een artist impression van Quartier III in de wijk Quatrebras Park

Duurzame woningen in Quatrebras Park, Badhoevedorp

06 december 2022
Wonen

Het startsein voor de realisatie van 65 energiezuinige en toekomstbestendige woningen in Quatrebras, Badhoevedorp, heeft geklonken. Woningbouwwethouder Jurgen Nobel, Peter Heuvelink (directeur AM) en Maarten Strijdonk (directeur BAM Wonen) verrichtten de officiële handeling op woensdag 7 december.

Quatrebras  Park in Badhoevedorp 

Quatrebras Park bestaat uit circa 550 woningen, waarvan een groot deel al is gerealiseerd. In het deelgebied Quatrebras Park wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van Quartier III, dat bestaat uit 163 woningen. Het gaat om rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen krijgen een rijke architectuur met onder andere steile kappen met overstekken, wit keimwerk (bepaalde soort mineraalverf (silicaatverf) die zich zeer goed hecht met de ondergrond en zeer dampopen is waardoor de verf niet gaat bladderen), diverse metselwerk verbanden en ramen met roedes. Ze worden uitgevoerd met een individuele aardwarmtepomp. Dit zorgt -in combinatie met een goede isolatie en zonnepanelen - voor zeer energiezuinige woningen.

De totale gebiedsontwikkeling Badhoevedorp wordt een multifunctioneel gebied van tachtig hectare met een nieuw centrum, 1.200 woningen, een bedrijventerrein van 120.000 m2, maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied. 

Luchtfoto van de wijk Quatrebras.

"Dit is goed nieuws voor Badhoevedorp. Hier staat de komende jaren veel te gebeuren. Quatrebras wordt een hele mooie wijk en dit is weer een stap in de goede richting. We hebben een flinke ambitie om veel te bouwen in heel Haarlemmermeer", zegt wethouder woningbouw Jurgen Nobel. “De 1200 woningen die we hier in totaal gaan bijbouwen, leveren daar een goede bijdrage aan.”