Definitief ontwerp voor Stadspark Hoofddorp klaar

31 augustus 2022
Openbare ruimte, Stadscentrum Hoofddorp

Stadspark Hoofddorp is dé verbinding tussen het station en het stadscentrum. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het definitieve ontwerp van het park. Dit ontwerp is tot stand gekomen in afstemming met omwonenden en specialisten. Nu kan er een aannemer gezocht worden, zodat begin volgend jaar de werkzaamheden kunnen beginnen. Het stadspark zou dan in maart 2024 klaar moeten zijn.

Een compleet stadspark om te kunnen ontspannen, wandelen, sporten en recreëren

Het gerenoveerde park heeft speelplekken voor kinderen, een ligweide, een hardlooprondje en een zogenaamde belevingstuin, waar ook natuureducatie gegeven kan worden. In het nieuwe ontwerp is een hondenlosloopgebied in het wandelgedeelte van het park niet te combineren met de speelplekken en de ligweide. Om die reden zijn de twee bestaande hondenlosloopgebieden (Wandelbos en Fruittuinen) beperkt tot alleen de Fruittuinen. Verder zijn de betonnen bankjes in de vlindertuin op verzoek van buurtbewoners verplaatst naar de zuidoostkant van het stadspark. Hiermee wordt eventuele overlast van hangjongeren beperkt. Negen bomen langs de Kagertocht worden vervangen door nieuwe aanplant.

Een impressie van het Stadspark Hoofddorp.

Bij een mooie stad hoort een mooi stadspark

De ontwikkelingen in Hoofddorp gaan heel snel, zegt verantwoordelijk wethouder Jurgen Nobel. “En bij een mooie stad hoort een mooi stadspark. Kijk naar de rol van het Vondelpark in Amsterdam, Central Park in New York of Hyde Park in Londen. Hoofddorp moeten we niet vergelijken met die steden, maar de aanwezigheid van een groot groen park zijn de longen van een stad.”

Stadspark voor iedereen

Het park zal door veel Hoofddorpers gebruikt worden, maar ook reizigers die vanaf het station naar het stadscentrum lopen, zullen hier meer en meer verblijven in plaats van alleen maar doorheen lopen. Het is de bedoeling dat een groot aantal verbeteringen in het park worden gerealiseerd. Zo kunnen de nieuwe bewoners van Hyde Park gelijk gebruik maken van alle faciliteiten die het park biedt.

Lees hier meer over Stadscentrum Hoofddorpexterne-link-icoon