Column | Veiligheid

11 oktober 2022
Column burgemeester

De week van 10 oktober staat in het teken van de veiligheid. En dan vooral: wat kunnen we zelf doen, als inwoner en als ondernemer, om ervoor te zorgen dat we geen slachtoffer van criminelen worden. Dat is best veel en soms is het ook verbazingwekkend simpel. Deur op slot, ook als je even boodschappen doet. Geen mailtjes openen van onbekenden, of op een link klikken. Goed de officiële informatie van bijvoorbeeld uw bank in de gaten houden.

De Week van de Veiligheid staat in Haarlemmermeer óók in het teken van keuzes maken. Keuzes tussen wel of niet een mes of ander steekwapen in je tas stoppen of de keuze tussen wel of geen drugs gebruiken. Dat kunnen keuzes zijn die levens voorgoed veranderen. Want een steekwapen meenemen, of drugs gebruiken is niet bepaald zonder risico. Het een leidt maar wat makkelijk tot het ander. Ook in Haarlemmermeer kennen we daar de tragische gevolgen van. 

Je hebt een keuze: YouChoose! Een mes mee, of indruk maken met échte skills, zoals kunst, rappen, skaten of freerunnen. Donderdag 13 oktober en vrijdag 14 oktober kun je weer zien wat de risico’s van een steekwapen of drugsgebruik zijn. Donderdag op de kermis bij het SKWA en vrijdag bij de markt bij het winkelcentrum Vier Meren, beide in Hoofddorp. Je vindt daar een crime-scene, je kunt een virtual reality film kijken (waarin je belangrijke keuzes moet maken). En vrijdagmiddag is er bovendien een open podium, waar je je skills kunt laten zien.

En oh ja: houd ook de QR-stoeptegels van YouChoose in de gaten! Die vind je verspreid door heel Haarlemmermeer. En lieve ouders: praat hier over met uw kinderen (en verwijs ze naar de QR-tegels).