Burgemeester Marianne Schuurmans

Column | Gelukkig 2023

03 januari 2023
Column burgemeester

Beste inwoners, ondernemers, organisaties, iedereen die in onze polder woont, werkt, op bezoek komt of naar school gaat: ik wil jullie vanaf deze plek allemaal een ontzettend goed 2023 wensen.

2022 was het jaar van de ‘eerste keer’: voor het eerst sinds twee jaar weer festivals, feesten, bruiloften, samenzijn tijdens de feestdagen. En ik hoop dat we dit in 2023 kunnen voortzetten. Ook hoop ik dat we ons om elkaar blijven bekommeren, dat we oog blijven houden voor elkaar. Er zijn veel mensen die het om wat voor reden dan ook zwaar hebben, die een steuntje in de rug, een vriendelijk woord en een beetje aandacht hard nodig hebben.  

Ik wens ook dat we in 2023 respectvol met elkaar omgaan. Dat we niet alleen de luide extremen horen, maar dat we weer echt luisteren naar elkaar. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: liefde, veiligheid, onderdak, warmte. Ik hoop dat de grote en grove woorden die we op social media lezen, vervaagd worden door de woorden van mensen die zich nu niet laten horen.  

Ook in 2023 staan we voor grote uitdagingen. De gemeenschapszin in Haarlemmermeer is altijd groot geweest en die gemeenschapszin is nu harder dan ooit nodig.  

Lieve inwoners, vrijwilligers, organisaties, ondernemers, mensen uit de straat: jullie maakten van een drooggelegde polder een echte samenleving. En mijn allergrootste wens voor ons allemaal is, dat we daar ook in 2023 samen de schouders kunnen blijven zetten.  

Een heel gelukkig, respectvol 2023!  

Ik hoop u te begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haarlemmermeer, op maandag 9 januari, vanaf 19.30 uur in het Van der Valkhotel in Rijsenhout.