Luchtfoto van Schiphol

College neemt advies bezwaarcommissie TTOP4 over

25 juni 2024
Nieuws

Het Haarlemmermeerse college van burgemeester en wethouders neemt het advies over van de bezwarencommissie. Dat betekent dat de vergunning voor het opslaan van vervuilde grond op de tijdelijke opslag TTOP4 op Schiphol verleend wordt. De commissie gaf het advies na een hoorzitting in maart. Er kwamen in totaal meer dan 600 bezwaarschriften binnen. Alle bezwaarmakers krijgen een brief hierover van het college.

De bezwaren van inwoners die tot twee kilometer van de opslagplek wonen, moeten behandeld worden. Het college van B&W had aangegeven dat alleen de bezwaren behandeld kunnen worden van mensen die tot 500 meter bij de opslagplek vandaan wonen. In totaal waren er 637 bezwaren ingediend. Van de indieners wonen er 155 in een cirkel van twee kilometer rond TTOP4. Deze 155 bezwaren zijn behandeld. 

Zorgvuldig

De commissie schrijft in het advies dat alle behandelde bezwaren ongegrond zijn. Dat betekent volgens de commissie dat het besluit inhoudelijk zorgvuldig genomen is. In het advies gaat de commissie uitgebreid in op de bezwaren. En ook op de redenen om ze ongegrond te verklaren. Redenen zijn bijvoorbeeld gezondheid, luchtkwaliteit en het MER-onderzoek. 

Schiphol. Foto: Omgevingsdienst