Cameratoezicht voor veiligheidsrisicogebied Zwanenburg

Cameratoezicht in veiligheidsrisicogebied Zwanenburg

29 maart 2024
College van B en W, Nieuws, Zwanenburg-Halfweg

Het gebied tussen de Dennenlaan, de Troelstralaan, de Domineeslaan en de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie daar bijvoorbeeld preventief kan fouilleren. Ook is er nu in de directe omgeving van de betreffende straten cameratoezicht.

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft hiertoe besloten nadat er in korte tijd drie vuurwerkexplosies bij woningen gebeurden. "Ik vind het echt onverteerbaar dat onschuldige bewoners in gevaar worden gebracht," zei de burgemeester dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst hierover. "Je moet je veilig kunnen voelen in je eigen buurt. En wat me ook kwaad maakt, is dat de criminelen die hierachter zitten buiten schot blijven. Ze ronselen jongeren, pubers nog, om dit werk voor ze op te knappen. Die jongeren hebben vaak geen idee waar ze in verzeild raken." 

De burgemeester, politie en het openbaar ministerie roepen iedereen op om het te melden als men iets weet. Men kan daarvoor in dit geval 112 bellen. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000

Cameratoezicht voor veiligheidsrisicogebied Zwanenburg

Cameratoezicht voor veiligheidsrisicogebied Zwanenburg. Foto: Shutterstocj