Impressie van het toekomstige bouwblok

Bouwprojecten in Hoofddorp en Nieuw-Vennep krijgen extra subsidie

20 november 2023
Nieuws, Wonen

Het Bolskwadrant in Nieuw-Vennep van marktpartijen Bolskwartier BV / ZVM en Hyde Park blok 21 van MSolutions in Hoofddorp krijgen samen van het Rijk een Startbouwimpuls-subsidie van 2.745.586 euro. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken, die de subsidies verstrekt, vandaag bekend.

Daarmee zijn twee van de negen Haarlemmermeerse projecten waarvoor de gemeente subsidie heeft aangevraagd, gehonoreerd. Met deze subsidie kunnen 262 woningen gebouwd worden, waarvan de helft betaalbare woningen zijn. Het gaat dan om 77 sociale huurwoningen en 54 betaalbare koopwoningen met een koopprijs van maximaal 355.000 euro.

Vanuit het Rijk was een bedrag van in totaal 300 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de Startbouwimpuls-subsidie. In totaal zijn 820 aanvragen ingediend voor een bedrag van 850 miljoen euro. Haarlemmermeer deed negen aanvragen, voor projecten in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp, voor in totaal bijna 14 miljoen euro.

Woningbouwwethouder Jurgen Nobel is tevreden. “Natuurlijk hoop je altijd op meer, maar dit is een prima uitkomst, want we hebben het toch over een substantieel aantal woningen, die we hard nodig hebben. Met de ontwikkelende partijen van de zeven projecten die geen subsidie krijgen, gaan wij in gesprek om te kijken of hun project ook zonder subsidie door kan gaan.”

Impressie van het toekomstige bouwblok

Impressie van toekomstig bouwblok ‘Moon Light’ in Hyde Park. Bron: MSolutions Real Estate.