De eerste paal ging op 30 oktober de grond in, geslagen door vijf man

Bouw sociale huurwoningen in Hyde Park gestart

30 oktober 2023
Nieuws, Wonen

De eerste paal van de sociale huurwoningen in Hyde Park is feestelijk de grond in gegaan. Daarmee startte officieel de bouw van 124 sociale huurwoningen aan de Planetenweg in Hoofddorp.

Wethouder Jurgen Nobel was op 30 oktober aanwezig bij het slaan van de eerste paal: “Elk nieuw huis in de gemeente is er een, maar we hebben natuurlijk vooral veel behoefte aan betaalbare woningen. En daarom ben ik extra blij dat de bouw van deze 124 sociale huurwoningen begonnen is.”

Voor jongeren en starters

De 124 sociale huurwoningen die aannemer De Vries en Verburg bouwt, komen in een apart woongebouw. Het woongebouw bestaat uit zowel tweekamer- als driekamerappartementen. Op de begane grond van het gebouw komen commerciële voorzieningen zoals horeca en dienstverlening. De bewoners en bezoekers kunnen straks parkeren in de Neptunusgarage, die uitgebreid wordt. Woningcorporatie Ymere is de verhuurder van de woningen. Ymere verhuurt de sociale huurwoningen vooral aan jongeren en starters onder de 35 jaar. Bij deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen namelijk groot.

Sociale huurwoningen in Hyde Park

Er komen nog meer sociale huurwoningen en andere betaalbare woningen in het nieuwbouwgebied Hyde Park. Hyde Park B.V. heeft overeenkomsten met woningcorporaties Ymere en Rochdale gesloten over de realisatie van ongeveer 280 reguliere sociale huurwoningen en met woningcorporatie DUWO voor 563 sociale huurwoningen voor studenten. Daarbij bouwen de andere ontwikkelende partijen binnen Hyde Park ook sociale huurwoningen. In totaal komen er in Hyde Park ruim 3.800 woningen. Dit aanbod bestaat voor ongeveer 30 procent uit sociale huurwoningen en voor 20 procent uit betaalbare koopwoningen of huurwoningen in het middensegment.

De eerste paal van de sociale huurwoningen in Hyde Park is op 30 oktober feestelijk de grond in gegaan. Foto: gemeente Haarlemmermeer.