Appartementen Hoofdweg

Betaalbare appartementen aan de Hoofdweg erbij

27 januari 2022
Wonen

De gemeente Haarlemmermeer en ontwikkelaar ARP hebben een overeenkomst gesloten, om woningbouw mogelijk te maken aan de Hoofdweg 634 en 640 in Hoofddorp. Het gaat om maar liefst 246 appartementen. Nu staan er nog een leegstaand kantoorgebouw, het voormalig kantoor van Holland Casino, en een pand van een fysiotherapiepraktijk en ooglaserkliniek.

Er moeten zes verschillende, losse woongebouwen komen van vier of vijf verdiepingen hoog. Bijzonder is dat de beoogde parkeerplek voor alle auto’s onder de grond is.

De appartementen verschillen van grootte en prijs. Bijna zestig procent valt in het betaalbare segment. Daarvan is maar liefst 34 procent sociale huurwoning. De rest is vrije sector.

Wethouder Jurgen Nobel:

"In dit project bouwen we nog meer betaalbare woningen dan de eisen die we als gemeente normaal stellen. Die betaalbare woningen zijn hard nodig, veel jongeren in onze gemeente zijn hiernaar op zoek."

Nu worden er nadere afspraken gemaakt en gaat de gemeenteraad erover stemmen. Wanneer dan de eerste paal de grond in kan, is op dit moment nog niet te zeggen.

Een impressie van de woningbouw aan de Hoofdweg 634 - 640 in Hoofddorp.