Bertyl van Straten met burgemeester Marianne Schuurmans

Beryl van Straten geïnstalleerd als wethouder

04 juli 2024
Nieuws

Beryl van Straten is tijdens de raadsvergadering van donderdag 4 juli geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Haarlemmermeer. Zij volgt Jurgen Nobel op, die sinds dinsdag 2 juli staatssecretaris van Participatie en Integratie is. Van Straten wordt wethouder van Financiën, Woningbouw, Ruimtelijke Ontwikkelingen, Grondzaken en Deelnemingen.

Beryl van Straten woont sinds 2007 in de gemeente Haarlemmermeer. Na te hebben gewoond in Leiden, Brussel, Amsterdam, Den Haag en Zuid-Afrika streken zij en haar gezin neer in Vijfhuizen. “En ik heb het hier nog steeds naar mijn zin. Ik hou heel erg van de poldermentaliteit: nuchterheid, beide benen op de grond, pionieren en hard werken.”

Eindexamens

Tot vorige week was Beryl van Straten nog druk met de eindexamens van haar leerlingen van het Fioretti College in Lisse, waar zij Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen gaf. Die leerlingen gaat ze wel missen, zegt de nieuwe wethouder: “Ik heb altijd hele leuke leerlingen gehad. Het zijn allemaal pubers en die zijn over het algemeen authentiek en ongefilterd. Dat ga ik wel missen ja.”

Mensen

Ook was Van Straten tot haar installatie voorzitter van de VVD-fractie in de Haarlemmermeerse gemeenteraad. “Ik ga nu de gemeentepolitiek van de andere kant ontdekken.” De nieuwe wethouder ziet vooral de overeenkomst tussen het raadswerk en het wethouderschap: “In beide rollen kan ik me inzetten om het leven van de mensen in Haarlemmermeer beter te maken. Daarom ben ik in de politiek gegaan en daar blijf ik me voor inzetten.”

Beryl van Straten is geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Haarlemmermeer. Foto: Jur Engelchor.