Creators FC

Benefietwedstrijd voor Leergeld Haarlemmermeer

28 september 2023
Sport

Een dag vol leuke activiteiten voor jongeren. Met een voetbalwedstrijd waar helden van YouTube en Instagram schitteren op het veld. Ook internationaal scheidsrechter Serdar Gözübüyük verleent zijn medewerking. En dit alles in het teken van het goede doel. Deze wedstrijd staat op de planning op 23 oktober bij SV Overbos in Hoofddorp. De hele opbrengst van deze dag gaat naar Leergeld Haarlemmermeer. Inez de Ruiter, teamleider bij Leergeld Haarlemmermeer is blij met de steun.

‘Jippie’

De benefietwedstrijd op 23 oktober is gekoppeld aan een goed doel. Gekozen is dus voor Leergeld Haarlemmermeer.externe-link-icoon Inez de Ruiter is blij met deze keuze. “Ik dacht: ‘Jippie!’ Het gaat mij ontzettend aan het hart, al die kinderen die zich niet kunnen ontwikkelen. Die willen we heel graag bereiken. Dat valt vaak niet mee, daarom zijn we zo blij met de naamsbekendheid die we nu kunnen krijgen. Hoe meer gezinnen ons weten te vinden, hoe minder kinderen achterblijven. Het is vaak lastig voor de ouders om de eerste stap te zetten. Zij moeten formulieren invullen. Niet alle ouders kunnen goed lezen en schrijven. Soms beheersen ze de Nederlandse taal niet zo goed. Dan is zo’n aanvraag lastig. Er is ook een emotionele kant, de schaamte. Ouders hebben het gevoel dat zij falen, terwijl het niet hun schuld is dat zij in die situatie terecht zijn gekomen. Wij proberen een warm bad te zijn, hen te laten voelen dat het niet aan hen ligt. Als ouders de stap gezet hebben, zijn ze daarna vaak superblij. Wij krijgen regelmatig foto’s van kinderen met hun fiets, of in het zwembad en de reacties in de mail zijn geweldig. Dan zie je dat je het verschil maakt. Het is heel belangrijk om te begrijpen dat deze gezinnen onder druk staan. Die druk geeft het gezin en het kind heel veel zorgen. Als je dat kan ontlasten heeft dat een enorme impact op het hele gezin. Door de rust die dat biedt, functioneert het gezin wat makkelijker.”

Opbrengsten

De opbrengsten die naar Leergeld Haarlemmermeer gaan, zijn afkomstig van ticketverkoop, een deel van de opbrengst van consumpties, donaties en sponsorbijdragen. SV Overbos stelt het terrein gratister beschikking en er zijn vrijwilligers actief voorafgaand aan en tijdens het evenement.  Wat gaat Leergeld Haarlemmermeer doen met dit geld? Inez: “Wij willen de opbrengst inzetten om gezinnen te helpen om iets extra’s te doen. Bijvoorbeeld een budget geven zodat ze zelf iets kunnen kiezen waar ze behoefte aan hebben. Dat kan kleding zijn, schoenen, een schooltas, alle dingen die voor anderen doorgaans vanzelfsprekend zijn maar voor deze kinderen niet. Het is heel belangrijk om je te realiseren dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom moeten we juist nu investeren in de kinderen zodat ze later ook mee kunnen doen. Nu meedoen, zorgt ervoor dat ze later ook volwaardig mee kunnen doen.”

Kinderen met spullen in hun hand van Leergeld Haarlemmermeer

Leergeld Haarlemmermeer helpt kinderen tussen 4 en 18 jaar om deel te nemen aan activiteiten. Foto: Leergeld Haarlemmermeer

Wat doet Leergeld Haarlemmermeer

Inez de Ruiter: “Wij helpen kinderen in de leeftijd tussen 4 en 18 jaar om deel te nemen aan allerlei activiteiten zoals sport en cultuur. Of we zorgen dat ze een fiets krijgen. Er is heel veel mogelijk voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Het gaat om kinderen uit gezinnen met weinig geld, waar de ouders geldzorgen hebben. Dat geldt in Nederland voor maar liefst één op de twaalf kinderen. Ouders die werken of een uitkering hebben, dat komt allemaal voor. Feit is dat ze te weinig inkomen hebben. Wij zorgen er dan voor dat de kinderen mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes om zich op dezelfde manier te kunnen ontwikkelen. Ouders melden zich zelf aan. Dat begint bij de gemeente met het invullen van ‘Bereken uw recht’. Als blijkt dat zij recht hebben op een kindpakket, dan komen ze bij ons. Wij helpen hen bij de aanvraag voor sport, cultuur en welzijn, zoals Scouting of bijles. Dat valt onder ‘Jong Haarlemmermeer doet mee’ en de bjilesregeling. De ouders kunnen naast de hulp uit het kindpakket ook een beroep doen op de mogelijkheden van Leergeld Haarlemmermeer.”

Helpen

Leergeld Haarlemmermeer werkt met vrijwilligers. Inez: “Mijn taak is om te zorgen dat onze vrijwilligers kunnen doen wat ze moeten doen. Bijvoorbeeld bij mensen op huisbezoek gaan. Daarnaast zorg ik voor samenwerking met verschillende organisaties, onderhoud ik het contact met externe organisaties, zoals sponsors, welzijnsorganisaties, de GGD of scholen en sportclubs. Eigenlijk presenteer ik wat wij doen aan alle organisaties die met ons willen samenwerken om kinderen zoveel mogelijk te helpen. Ik laat ze graag zien wat wij doen en hoe deze organisaties ons daarbij kunnen helpen.”

Creators FC

Het voetbalteam van Creators FC. Foto: Hiddes Entertainment

Benefietwedstrijd

Creators FC speelt de wedstrijd. Met 221.000 abonnees op YouTube, 134.000 volgers op Instagram en 525.000 volgers op TikTok, behoren zij tot één van de populairste kanalen van Nederland en België. De Creators FC bestaat uit een elftal vol met de grootste YouTubers en influencers. Zij doen gratis mee aan deze benefietwedstrijd. Op het terrein van SV Overbos in Hoofddorp kunnen jongeren deze dag voetballen in de pannakooi of gewoon chillen met je vrienden en wachten tot je helden het veld betreden. Er is voor ieder wat wils, muziek en (gezond) genoeg te eten en drinken. De activiteiten beginnen om 17.00 uur, de wedstrijd om 19.00 uur. 

HaarlemmerMEER MOVES

De benefietwedstrijd is onderdeel van het uitgebreidere programma HaarlemmerMEER MOVES, waarmee gemeente en partners sinds de zomer van 2022 de jeugd extra activiteiten bieden op het gebied van sport en cultuur. Het doel is stimuleren van de fysieke en mentale gezondheid en meer positieve vrijetijdsbesteding. Dit voorjaar vond het kickoff-festival plaats. Tijdens de schoolvakantie konden kinderen gratis meedoen aan veel buitenactiviteiten. Op 6 september vond een sportieve startdag plaats voor de nieuwkomers op het ISK Hoofdvaart. Op de planning staat nog een jongerenfestival in Cpunt op 21 oktober en op 23 oktober dus deze benefietwedstrijd. Kijkexterne-link-icoon voor meer informatie de website van HaarlemmerMEER MOVESexterne-link-icoon

HaarlemmerMEER MOVES

HaarlemmerMEER MOVES: sportieve en culturele activiteiten voor jongeren. Foto: Hiddes Entertainement