Luchtfoto van het centrum van Badhoevedorp

'Badhoevedorp verdient mooi centrum in jarendertig stijl en een dorps karakter'

22 december 2022
Wonen

In het middelste deel van het centrum van Badhoevedorp komen nieuwe gebouwen. Bewoners konden zich afgelopen najaar uitspreken in twee bijeenkomsten en door middel van een online peiling. Die ging over het aangepaste concept beeldkwaliteitsplan. Hieraan deden 628 mensen mee. Een beeldkwaliteitsplan maakt duidelijk hoe de nieuwbouw eruit komt te zien en welke bouwstijl gekozen wordt. Er staan afspraken in voor de ontwerpen van de nieuwbouw. Denk aan het gebruik van kleuren en materialen.

De bewoners waren duidelijk. Zij willen een centrum met een dorpse uitstraling die past bij de bestaande jarendertig-bouwstijl. Jurgen Nobel, verantwoordelijk wethouder voor de woningbouw in Badhoevedorp: “Er staat hier veel te gebeuren.” Hij ziet dat de ideeën en wensen van de bewoners niet helemaal overeenkomen met die van de ontwikkelaars. “De sfeer van de jaren dertig woningen en het dorpse karakter is voor veel inwoners erg belangrijk. Dat wordt nu nog niet voldoende teruggezien in de plannen voor Centrum Midden. Dat signaal is duidelijk en dat heb ik dan ook bij de ontwikkelaars overgebracht."

Ook de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp benadrukt de wensen van de bewoners. Bart Baltus zegt hierover: “Wij zijn blij met deze uitspraak van de wethouder. Badhoevedorp kenmerkt zich door jaren dertig woningen. De bewoners verwachten dit in het nieuwe centrum terug te zien in een dorpse uitstraling met jaren 30-bouwstijl met veel variatie. Dat hebben we al eerder aangegeven bij ontwikkelaars en gemeente. Het begint erop te lijken dat de plannen die kant op bewegen. Wij hopen dit terug te zien in het Beeldkwaliteitsplan. Dat zou goed nieuws zijn voor Badhoevedorp.”

Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het beeldkwaliteitsplan. Dit is vermoedelijk in 2023.

Meer informatie over de genoemde peiling is te lezen op de websiteexterne-link-icoon

Luchtfoto van het centrum van Badhoevedorp