Een groep mensen voor een groen grasveld die een bord vasthouden met daarop de tekst 'Victoriapark', foto's, logo's en handtekeningen

450 nieuwbouwwoningen in Victoriapark Hoofddorp

18 april 2024
Hoofddorp-Zuid, Nieuws, Wonen

In Victoriapark, tussen Tudorpark en het toekomstige PARK21, komen 450 nieuwbouwwoningen. Bouwer Dura Vermeer, ontwikkelaar Amvest, woningcorporatie Ymere en gemeente Haarlemmermeer slaan hiervoor de handen ineen. Op 15 april kwamen de partijen in het Tudorhouse bij elkaar om de komst van de nieuwe woningen te vieren.

De nieuwe wijk zal bestaan uit 40 procent sociale huurwoningen, 10 procent huurwoningen in het middensegment en 50 procent koopwoningen. Dura Vermeer en Amvest bouwen de huur- en koopwoningen, Ymere gaat de sociale huurwoningen verhuren. De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt, samen met architecten van Heren5 architecten en Atelier Loos van Vliet. In 2025 worden de eerste woningen op de markt verwacht.

Een stap dichter bij huur- en koopwoningen

Wethouder Jurgen Nobel was erbij in het Tudorhouse: “Deze nieuwe woningen zijn ontzettend welkom in onze gemeente. Ook in deze nieuwbouwwijk zal de helft van de woningen betaalbaar zijn en dat is heel fijn voor al die mensen die op een nieuw huis wachten. We hebben samen met Ymere goed gekeken hoe de wijk eruit komt te zien, dus ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.”

Vier mensen op een brug houden bord vast met daarop de tekst 'Victoriapark', foto's, logo's en handtekeningen

De benodigde overeenkomsten tussen de gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Dura Vermeer en Amvest zijn officieel getekend. Foto: Dura Vermeer

Victoriaans wonen in het groen

“Een knipoog naar de Victoriaanse tijd”,zo beschrijft Marijke Nas, statutair directeur van Dura Vermeer, de toekomstige wijk. Remco Pols, regiomanager Haarlemmermeer van Ymere sluit zich daarbij aan: “Victoriapark is met haar Victoriaanse stijl een passende aanvulling van de bestaande sociale huurwoningen in het naastgelegen Tudorpark.” De Victoriaanse stijl komt terug in de architectuur van de woningen en de inrichting van de buitenruimte. Het omliggende water en de groene geluidswal worden betrokken bij de wijk. Leonore Reijnen, directeur projecten van Amvest, verwacht met dit project veel mensen een fijn thuis te bieden: “Het wordt een wijk waar we een actieve en sociale levensstijl van de bewoners stimuleren.”

Een woning in Victoriaanse bouwstijl van rode bakstenen met puntgevel

Een impressie van de bouwstijl in Victoriapark. Foto: Dura Vermeer