.

Inloopavond bewoners met rondleidingen bij werkzaamheden De Nieuwe N200

Aannemerscombinatie ééN200 vervangt in Halfweg het riool onder de parallelwegen naast de N200 en richt de weg opnieuw in. Vanaf maandag 19 augustus zijn het Dokter Baumannplein (zuidzijde N200) en de Amsterdamsestraatweg daarom afgesloten. Ook zijn er minder rijstroken beschikbaar bij de kruising Oranje Nassaustraat. Naar aanleiding van deze werkzaamheden organiseert ééN200 een bewonersbijeenkomst op donderdag 15 augustus.

Bewonersbijeenkomst Halfweg

Wanneer u geïnteresseerd bent in meer informatie over de werkzaamheden, bent u welkom op de inloopavond op donderdag 15 augustus. ééN200 biedt tijdens deze avond ook rondleidingen aan bij de werkzaamheden. Hieronder leest u de praktische informatie:

Datum: donderdag 15 augustus
Tijd: tussen 18:00 en 20.00
Programma: Op verschillende momenten vertrekken er korte rondwandelingen langs de werkzaamheden.
Locatie: Hotel de Keizerskroon, Amsterdamsestraatweg 38, 1165 MA, Halfweg

Vervangen riolering zuidzijde N200

Het riool onder de parallelwegen naast de N200, tussen de Boezembrug en de Osdorperweg, is aan vervanging toe. Op verzoek van gemeente Haarlemmermeer wordt dit meegenomen in het project De Nieuwe N200. Zo wordt alles in één keer aangepakt, in plaats van na elkaar. Vanaf maandag 19 augustus vervangt ééN200 het riool onder het Dokter Baumannplein, de Amsterdamsestraatweg en onder de kruising Oranje Nassaustraat. Dit betekent dat de volgende straten zijn afgesloten:

  • Dokter Baumannplein en Amsterdamsestraatweg
    Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 15 november afgesloten tussen de Boezembrug en de Wilhelminastraat voor verkeer. Ook zijn parkeervakken niet beschikbaar. Tussen de Wilhelminastraat en Schoolstraat is de weg nu al dicht, dit duurt ook tot 15 november.
  • Amsterdamsestraatweg
    Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 18 oktober afgesloten tussen de Schoolstraat en de Oranje Nassaustraat. Het fietspad Amsterdamsestraatweg is afgesloten.
  • Oranje Nassaustraat minder rijstroken
    Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 13 september zijn er minder rijstroken op de N200 ter hoogte van de kruising Oranje Nassaustraat. Vanaf de Oranje Nassaustraat Halfweg uit is er slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Om de weg weer zo snel mogelijk beschikbaar te hebben, werkt éénN200 van vrijdagavond 30 augustus tot maandagochtend 2 september 24 uur per dag ter hoogte van de N200 bij de aansluiting van de kruising Oranje Nassaustraat met de Amsterdamsestraatweg. Direct omwonenden kunnen tijdens dit weekend enige geluidshinder hebben.

Hinder, maatregelen en meer informatie

Woningen en bedrijven blijven te voet bereikbaar via loopschotten. De woningen en bedrijven blijven ook bereikbaar voor hulpdiensten. Bewoners die vlakbij de werkzaamheden wonen, kunnen enige geluids- en trillingshinder van machines ervaren. Tijdens de afsluiting van het Dr. Baumannplein en de Amsterdamsestraatweg heffen we het eenrichtingsverkeer op de Haarlemmermeerstraat tijdelijk op.

Bewoners in Halfweg die met de auto via de Oranje Nassaustraat van of naar de N200 rijden, moeten rekening houden met meer drukte omdat er tijdelijk minder rijstroken zijn bij de kruising Oranje Nassaustraat. Er is gezocht naar een werkwijze waarbij de kruising Oranje Nassaustraat open blijft voor al het verkeer. Zo blijft Halfweg bereikbaar. Kijk voor vertrek via www.denieuwen200.nl de actuele verkeersdrukte op camera bij de kruising Oranje Nassaustraat. Of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister. Afsluitingen en actuele verkeersdrukte zijn daarin opgenomen. Zo gaat u voorbereid op weg.

Voor specifieke vragen over de rioleringswerkzaamheden in uw buurt kunt u terecht bij aannemerscombinatie ééN200 via de BouwApp (gratis te downloaden voor iOS in de Apple Store of voor Android in de Google Play Store). Of stuur een mail naar info@een200.nl.

 

Gepubliceerd op: 
9 aug 2019