.

De laag primer wordt aangebracht

YouChoose: ode aan het raadhuis

Het raadhuis wordt gesloopt. Voordat dit gebeurt maken twee bekende street art artiesten een kunstwerk op de zijgevel, aan de kant van het winkelcentrum. Team Blazin en Pop Eye doen dit, namens Stichting Cilinder, samen met jonge kunstenaars uit Haarlemmermeer.
11 april 2022
Leerlingen van het Herbert Vissers College luisteren naar de politie bij het mobiel lab

YouChoose gaat scholen langs met mobiel media lab

Het mobiel media lab van de politie is niet nieuw in Haarlemmermeer. Dat het deze dagen bij scholen staat is dat wél. Het Herbert Vissers College had de primeur.
22 maart 2022
wethouder Marjolein Steffens in gesprek met jongerenwerker Gijs Heijnis

‘Heavy’ podcast jongerenwerkers voor YouChoose

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Jeugd & Onderwijs) krijgt de primeur. Zij mag als eerste de podcast van jongerenwerkers van MeerWaarde beluisteren over jongeren, meestal jongens, die messen bij zich dragen.
23 februari 2022
Leon Meijs

'Veranderingen zijn nodig om het tij te keren'

Leon Meijs is expert op het gebied van veiligheid, polarisering en criminaliteit bij Bureau Meijs Consulting. Als expert, maar ook als vader, is hij niet positief over de ontwikkeling dat steeds meer jongeren een mes dragen.
5 oktober 2021
GijsHeijnis, jongerenwerker van MeerWaarde, laat de film zien aan een jongen

'We willen een zaadje planten'

In de campagne YouChoose, die de gemeente Haarlemmermeer vorig jaar startte samen met de politie, draait het om een keuze: wil jij indruk maken op je vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen doordat je goed bezig bent? YouChoose!
19 juli 2021
Van links naar rechts: Noa Dikkeboom, Sjoerd Allewijn en Lisa van der Post op het Haarlemmermeer Lyceum

Leerlingen Haarlemmermeer Lyceum tegen messen

Het is een groot probleem: jongeren die met messen lopen. Ook Haarlemmermeer ontkomt hier niet aan. De gemeente probeert met de campagne YouChoose jongeren te laten zien dat ze een keuze kunnen maken tussen messen en skills.
14 januari 2021
Straatcoach/Boa Urven Soesman plaatst een sticker met QR-code

'Maak een keuze, ga lekker sporten'

Op 2 september ging de campagne YouChoose van start in Haarlemmermeer. Doel: een veiliger Haarlemmermeer, zonder (steek)wapens. De boodschap: jongeren hebben een keuze. Een keuze om een mes bij zich te dragen, of de keuze om dat niet te doen.
8 september 2020