.

Nieuws

Van links naar rechts: Noa Dikkeboom, Sjoerd Allewijn en Lisa van der Post op het Haarlemmermeer Lyceum

Leerlingen Haarlemmermeer Lyceum tegen messen

Het is een groot probleem: jongeren die met messen lopen. Ook Haarlemmermeer ontkomt hier niet aan. De gemeente probeert met de campagne YouChoose jongeren te laten zien dat ze een keuze kunnen maken tussen messen en skills.
14 januari 2021
Messen

Trots op jongeren die hun mes inleverden

Burgemeester Marianne Schuurmans is trots op de jongeren die op 26, 28 en 30 september hun mes hebben ingeleverd. “Er zijn vier messen ingeleverd. En ik ben trots op de jongeren die het aangedurfd hebben om het politiebureau in te lopen en hun mes in te leveren.
1 oktober 2020
Steeds meer jongeren hebben een steekwapen op zak

Inleveractie voor (steek)wapens

Steeds meer jongeren hebben een (steek)wapen op zak, van schroevendraaier tot keukenmes. Want ‘op straat kun je het niet meer met je blote vuisten af’. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar zeggen dat ze zich onveilig voelen, en dat je met een wapen meer respect afdwingt.
22 september 2020
Straatcoach/Boa Urven Soesman plaatst een sticker met QR-code

'Maak een keuze, ga lekker sporten'

Op 2 september ging de campagne YouChoose van start in Haarlemmermeer. Doel: een veiliger Haarlemmermeer, zonder (steek)wapens. De boodschap: jongeren hebben een keuze. Een keuze om een mes bij zich te dragen, of de keuze om dat niet te doen.
8 september 2020
Burgemeester Marianne Schuurmans scant de eerste QR-code. Naast haar freerunner Joram de Zeeuw

‘Een mes of een echte hobby? YouChoose!’

Het zou wel eens een openbaring kunnen zijn voor jongeren in Haarlemmermeer die een (steek)wapen bij zich dragen: dat je ook kunt kiezen voor een andere, betere en échte hobby, andere skills of een andere manier om stoer te zijn en respect af te dwingen.
3 september 2020

Haarlemmermeer in actie tegen (steek)wapens

Wapenbezit onder jongeren is een actueel en groeiend probleem. De media berichten inmiddels bijna dagelijks over steek- en schietincidenten waarbij jongeren vanaf zo’n 12 jaar bij zijn betrokken. Burgemeester Marianne Schuurmans trapte woensdag 2 september de campagne YouChoose af.
2 september 2020