.

Activiteiten

Blijf op de hoogte van alle acties en dagen rondom de campagne.

Inleverdagen 2021

Van 11 t/m 17 oktober kunnen jongeren in heel Nederland anoniem en zonder consequenties hun mes inleveren, óók in Haarlemmermeer. Dit kan bij een van de vaste inleverpunten of bij het mobiele politiebureau. Het mobiele politiebureau rijdt van 11 t/m 15 oktober langs verschillende kernen in Haarlemmermeer. De locaties vind je op de YouChoose website voor jongeren

YouChoose SKILL Day 2021

Op 9 oktober is het YouChoose SKILL Day! In heel Haarlemmermeer kunnen jongeren (gratis) kennis maken met verschillende activiteiten en sporten, een nieuw talent of hobby. Op de YouChoose website voor jongeren staat het aanbod. Om mee te doen, kunnen jongeren zich opgeven kan via Instagram: @youchoose.hlmr of een mailtje sturen naar youchoose@haarlemmermeer.nl 

Mobile Media Lab + VR-film 2021

Het Mobile Media Lab was een groot succes! Het lab werd druk bezocht door jongeren. We hebben gesprekken gevoerd met jongeren en ouders over messen. Jongeren hebben massaal de VR-film gezien, meegedaan met een quiz in het Mobile Media Lab, of een moord met een mes opgelost naast het lab.

Niet betreden lint

Crime Scene. Foto: gemeente Haarlemmermeer. 
 

Op 1, 2 en 3 juli 2021, komt het Mobile Media Lab van de politie naar Haarlemmermeer! In het lab kunnen jongeren de nieuwe YouChoose VR-film bekijken, kunnen ze aan agenten en jongerenwerkers vragen stellen over de campagne, video’s bekijken en nog veel meer! 

  • Donderdag 1 juli naar: Badhoevedorp, Zeemanlaan (parkeerplaats bij de AH) 15:00 uur t/m 21:00 uur
  • Vrijdag 2 juli naar: Nieuw-Vennep, Händelplein (parkeerplaats bij de AH) 15:00 uur t/m 21:00 uur
  • Zaterdag 3 juli naar: Hoofddorp, Raadhuisplein (gemeentehuis) 13:00 uur t/m 20:00 uur

VR-film 2021

Rosita Abbink

Cast VR-Film. Foto: Rosita Abbink. De acteurs, cameraploeg en alle andere aanwezigen zijn negatief getest op corona.
 

In de VR-film worden jongeren geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van het dragen van een mes. Wat gebeurt er als ze een mes trekken? En wat doet het eigenlijk met ze als ze slachtoffer zijn? Of getuige? Willen jongeren de VR-film zien, dan moeten ze komende tijd een van de jongerenwerkers van MeerWaarde proberen te spotten. Vanaf mei gaan ze in Haarlemmermeer de straat op met de film en VR-brillen zodat uw kinderen ‘m kunnen bekijken. 

Inleverdagen 2020

Op 26, 28 en 30 september konden jongeren (en inwoners) van Haarlemmermeer anoniem en zonder consequenties hun steekwapen inleveren.

Dit kon van 12.00 tot 20.00 uur op het politiebureau in Hoofddorp (Hoofdweg Oostzijde 800, 2132 MB, Hoofddorp). 

Het steekwapen kon worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde wapenton. Bij het inleveren van een steekwapen werd er niet gevraagd naar een identiteitsbewijs. Inwoners uit een andere gemeente dan Haarlemmermeer konden ook gebruik maken van de inlevermomenten op het bureau in Hoofddorp.

Lees hier het artikel over de inleverdagen. Bent u benieuwd naar de opbrengst van de inleverdagen? Lees hier het artikel.