.

Activiteiten

Blijf op de hoogte van alle acties en dagen rondom de campagne.

VR-film

Rosita Abbink

Cast VR-Film. Foto: Rosita Abbink. De auteurs , cameraploeg en alle andere aanwezigen zijn negatief getest op corona.
 

In de VR-film worden jongeren geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van het dragen van een mes. Wat gebeurt er als ze een mes trekken? En wat doet het eigenlijk met ze als ze slachtoffer zijn? Of getuige? Willen jongeren de VR-film zien, dan moeten ze komende tijd een van de jongerenwerkers van MeerWaarde proberen te spotten. Vanaf mei gaan ze in Haarlemmermeer de straat op met de film en VR-brillen zodat uw kinderen ‘m kunnen bekijken. 

Inleverdagen

Op 26, 28 en 30 september konden jongeren (en inwoners) van Haarlemmermeer anoniem en zonder consequenties hun steekwapen inleveren.

Dit kon van 12.00 tot 20.00 uur op het politiebureau in Hoofddorp (Hoofdweg Oostzijde 800, 2132 MB, Hoofddorp). 

Het steekwapen kon worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde wapenton. Bij het inleveren van een steekwapen werd er niet gevraagd naar een identiteitsbewijs. Inwoners uit een andere gemeente dan Haarlemmermeer konden ook gebruik maken van de inlevermomenten op het bureau in Hoofddorp.

Lees hier het artikel over de inleverdagen. Bent u benieuwd naar de opbrengst van de inleverdagen? Lees hier het artikel.

Mobile Media Lab

Door de nieuwe coronamaatregelen komt het Mobile Media Lab op 12, 13 en 14 oktober niet naar Haarlemmermeer. Houdt de website goed in de gaten om te zien wanneer het lab wel naar de gemeente komt!