.

YouChoose

Het (steek)wapenbezit onder jongeren is niet normaal. (Steek)wapens zijn in veel situaties zelfs verboden. Toch komen steekincidenten voor onder jongeren. Haarlemmermeer is helaas geen uitzondering. Erger nog, er heeft zich in onze gemeente al een aantal incidenten voorgedaan. In december 2019 viel er zelfs een dodelijk slachtoffer in Hoofddorp, waarbij de daders jongens van 15 en 16 jaar waren. Deze verschrikkelijke gebeurtenis en het (steek)wapenbezit dat jongeren normaal gaan vinden, vormen de directe aanleiding van de campagne: YouChoose.

Straatcoach Urven Soesman kent de jeugd van Haarlemmermeer. Hij vertelt waarom deze campagne zo belangrijk is en roept jongeren op de juiste keuze te maken. Lees hier het artikel.

Campagne YouChoose

Gemeente Haarlemmermeer is in samenwerking met de politie een campagne gestart: YouChoose. De gemeente heeft hiervoor Soapbox jongerenmarketing, ingehuurd. De campagne stelt jongeren voor de keuze: wil jij indruk maken bij je vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen doordat je goed bezig bent? YouChoose! Kijk voor meer informatie over de campagne op de campagnepagina.

 

Ga het gesprek aan  

De gemeente wilt u aanmoedigen om over het (steek)wapenbezit onder jongeren, met uw kinderen of met de jongeren met wie u werkt in gesprek te gaan. Want zij kunnen zonder dat u het weet, een mes of een ander wapen bij zich dragen. Daardoor vormen zij niet alleen een gevaar voor anderen, maar ook voor zichzelf. In de campagne richten wij ons op alle jongeren in Haarlemmermeer, van Badhoevedorp tot Lisserbroek, van villawijk tot volksbuurten, van leerlingen van het gymnasium tot vmbo’ers en op jongeren met een westerse en niet-westerse migratieachtergrond.

Wilt u hierover met iemand praten? Dan kunt u contact opnemen met MeerWaarde.
Ook kunt u terecht bij het CJG Centrum Voor Jeugd en Gezin Haarlemmermeer

Uw vragen over de campagne kunt u stellen aan de gemeente via: youchoose@haarlemmermeer.nl

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw wijkagent, ook als u zich zorgen maakt over (steek)wapenbezit in uw omgeving. Via: 0900 8844 of de website van de politie

Kick-off

Burgemeester Marianne Schuurmans trapte woensdag 2 september 2020 de YouChoose campagne af. Lees hier het artikel over de kick-off.

Videoboodschap voor ouders

Nieuws

 • 'We willen een zaadje planten'

  GijsHeijnis, jongerenwerker van MeerWaarde, laat de film zien aan een jongen
  In de campagne YouChoose, die de gemeente Haarlemmermeer vorig jaar startte samen met de politie, draait het om een keuze: wil jij indruk maken op je vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen doordat je goed bezig bent? YouChoose! Voor deze campagne is een virtual realityfilm gemaakt, voor en door jongeren uit Haarlemmermeer. Jongerenwerker Gijs Heijnis van MeerWaarde ging op pad met deze film om in gesprek te komen met jongeren en hun ouders.
 • Leerlingen Haarlemmermeer Lyceum tegen messen

  Van links naar rechts: Noa Dikkeboom, Sjoerd Allewijn en Lisa van der Post op het Haarlemmermeer Lyceum
  Het is een groot probleem: jongeren die met messen lopen. Ook Haarlemmermeer ontkomt hier niet aan. De gemeente probeert met de campagne YouChoose jongeren te laten zien dat ze een keuze kunnen maken tussen messen en skills. Drie leerlingen van het Haarlemmermeer Lyceum vinden deze campagne een goed initiatief en gingen zelf aan de slag met een project voor school om het dragen van messen tegen te gaan; Messentrekkerij: een groeiend probleem onder jongeren.
 • 'Maak een keuze, ga lekker sporten'

  Straatcoach/Boa Urven Soesman plaatst een sticker met QR-code
  Op 2 september ging de campagne YouChoose van start in Haarlemmermeer. Doel: een veiliger Haarlemmermeer, zonder (steek)wapens. De boodschap: jongeren hebben een keuze. Een keuze om een mes bij zich te dragen, of de keuze om dat niet te doen. Straatcoach Urven Soesman kent de jeugd van Haarlemmermeer. Hij vertelt waarom deze campagne zo belangrijk is en roept jongeren op de juiste keuze te maken. You Choose.