Wethouder Johan Rip

Ik ben een jongen uit de polder. Een echte Haarlemmermeerder. Eentje die zogezegd met zijn ‘poten in de klei’ staat. Ik ben geboren in en getogen in Hoofddorp als oudste in een boerengezin met 6 kinderen. Na school ben ik via verschillende banen in de techniek aan de slag gegaan bij Schiphol. Ik ben daar begonnen bij de technische dienst en daarna heb ik flink wat jaren bij de Schiphol brandweer gewerkt. Tot februari van dit jaar was ik senior-adviseur op de luchthaven. Natuurlijk deed het een beetje pijn om na bijna 40 jaar afscheid van Schiphol en mijn collega’s te moeten nemen. Ik ben sinds 1997 politiek actief in Haarlemmermeer. Vanaf 2014 zat ik voor de lokale partij HAP in de gemeenteraad. Van 2015 tot mijn wethouderschap in 2020 als fractievoorzitter. 

Ik ben verantwoordelijk voor de portefeuilles Werk & Inkomen, Economie & Ondernemerschap en Arbeidsmarktbeleid. Een prachtportefeuille maar wel eentje met een paar uitdagingen. Want ondanks het feit dat Haarlemmermeer het in de lijstjes erg goed doet met een lage werkloosheid en sterke economie zijn er in mijn ogen te veel inwoners die moeten aankloppen bij de voedselbank. Te veel mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. En dat zijn zaken die me aan het hart gaan. Want ik ben een voorstander van een eerlijke en welvarende samenleving voor iedereen. Waarin mensen meer naar elkaar omkijken.

Het is een enorme eer om wethouder in de mooiste gemeente van Nederland te mogen zijn. En ik ben er klaar voor om de mouwen flink op te stropen om deze gemeente nog mooier te maken voor alle inwoners en ondernemers.