Werkzaamheden Zweilandstraat

Binnenkort voert aannemer Dura Vermeer BV werkzaamheden uit aan de rijbaan en voetpaden van de Zweilandstraat tussen de Hoofdweg en Leidsemeerstraat. De rijbaan tussen de hoofdweg en de Eimerstraat wordt bestraat met nieuwe stenen. Op de rijbaan tussen de Eimerstraat en Leidsemeerstraat wordt asfalt aangebracht. De voetpaden krijgen nieuwe tegels. Ook wordt de bocht richting de Eimerstraat veiliger gemaakt.

De aannemer brengt ook een apart schoonwaterriool aan voor het afvoeren van regenwater. Hiervoor  worden de voetpaden en de rijweg iets opgehoogd (tot de oorspronkelijke hoogte) zodat het regenwater goed wegloopt. Door het verhogen van de rijweg en voetpaden kan er een hoogteverschil met de tuinen ontstaan. De aannemer zorgt er voor dat de eerste meter van het voetpad/de inrit in de tuinen aansluit op de nieuwe hoogte. Het eventueel ophogen van de rest van de tuinen moeten bewoners zelf doen. Bewoners zijn zelf ook verantwoordelijk voor het afvoeren van regenwater op eigen grond.

De informatiebijeenkomst

Op 3 juli is er een informatiebijeenkomst gehouden over deze werkzaamheden. Medewerkers van de gemeente gaven uitleg, bewoners konden vragen stellen en de tekening bekijken. 

 

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden starten 12 augustus en we verwachten dat deze 19 december klaar zijn. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt af van het weer. Als er veranderingen zijn in de planning wordt deze website aangepast. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 16.00 uur.

In fase 1, 2 en 3 voert de aannemer deze werkzaamheden uit:

  • aanbrengen schoonwaterriool
  • bestraten voetpaden 
  • bestraten rijbaan
Werkzaamheden
Datum Fase Straat
17 oktober tot en met 19 november 3 Zweilandstraat vanaf Huisnummer 17 tot aan de kruising Eimerstraat
20 november tot en met 19 december 4 Zweilandstraat vanaf de kruising Eimerstraat tot aan de Leidsemeerstraat
2 december tot en met 6 december 5 Zweilandstraat kruising Leidsemeerstraat

In fase 4 en 5 voert de aannemer deze werkzaamheden uit:

  • aanbrengen schoonwaterriool
  • bestraten voetpaden 
  • asfalteren rijbaan

Geluidsoverlast

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder geluidsoverlast worden uitgevoerd. De aannemer probeert zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken. 

De bereikbaarheid 

Per fase is het deel van de straat waar er werkzaamheden zijn afgesloten voor het verkeer. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet. Bewoners/bezoekers kunnen hier dan ook niet parkeren. Woningen/bedrijven zijn te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar. Op de delen waar geen werkzaamheden zijn, kunnen bewoners/bezoekers wel met de auto bij de  woningen/bedrijven komen.

De woningen (bedrijven) zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Huisvuil ophalen

Op de ophaaldagen van De Meerlanden kunnen bewoners het huisvuil aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Tijdelijke opslag

Tijdens de werkzaamheden moeten er materialen worden opgeslagen. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag ingericht in de Leidsmeerstraat (bij het grasveld).

Uw contactpersoon

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Mike van Amerongen via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag 'Zweilandstraat' in het onderwerp zetten.