Werkzaamheden Vijfhuizerdijk

Binnenkort voert aannemer KWS Infra werkzaamheden uit aan de Vijfhuizerdijk. Het deel tussen de Schipholweg en huisnummer 208 wordt ingericht als fietsstraat en 30-kilometerzone.

Als er veranderingen zijn in de planning, leest u dat op deze pagina.

Werkzaamheden

Tussen de Schipholweg en huisnummer 208 wordt de Vijfhuizerdijk ingericht als fietsstraat en 30-kilometerzone. Dat betekent dat fietsers en auto’s van dezelfde weg gebruik maken, maar dat automobilisten rekening moeten houden met de fietsers in deze straat. Auto's mogen inhalen, maar wel met een rustige snelheid zodat het veilig is voor fietsers.

Aan de zijkanten en in het midden komt een zwarte asfaltstrook met een afdruk van straatstenen. Daar tussenin komt rood asfalt. In de foto hieronder ziet u een voorbeeld van een fietsstraat.

Straat voor fietsers waar auto's te gast zijn

Ook legt de aannemer een stoep aan tussen huisnummer 202 en de inrit naar 208A. 

Planning en werktijden

De werkzaamheden starten 7 juni. De gemeente verwacht dat ze 25 juni klaar zijn. De aannemer voert de werkzaamheden in delen uit tussen 7.00 en 17.00 uur.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Natuurlijk probeert de aannemer zo min mogelijk overlast te veroorzaken. 

7 juni tot en met 11 juni 
Chicanes worden verwijderen en de stoep wordt aangebracht.

14 juni
Verwijderen (frezen) De bestaande asfaltlaag wordt verwijderd (gefreesd). 

15 juni en 16 juni 
De nieuwe asfaltlagen (rood en zwart) worden aangebracht.

17 juni tot en met 25 juni
De afdruk van de straatstenen wordt aangebracht in de in zwarte asfaltlaag.

Afsluiting doorgaand verkeer

Van 7 juni tot en met 25 juni is het deel tussen de Schipholweg en huisnummer 208 afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet. 

Bestemmingsverkeer

U kunt langs de werkzaamheden rijden wanneer de aannemer het asfalt verwijdert. Wel moet u soms even wachten. U kunt met de auto bij uw woning komen, maar u rijdt dan wel over gefreesd asfalt. Rijd langzaam om schade aan uw auto te voorkomen.  

Wanneer de aannemer nieuw asfalt aanbrengt, kunt u tijdelijk niet met de auto bij uw woning of bedrijf komen. De woningen en bedrijven zijn dan wel te voet en met de fiets aan de hand bereikbaar. Ook blijven woningen en bedrijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Huisvuil ophalen

Op de ophaaldagen van Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer aan de weg zetten. Doe dat buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan. 

Tijdelijke opslag

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer tijdelijk materialen opslaan. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag gemaakt in de buurt van de werkzaamheden. 

Uw contactpersoon

Heeft u vragen? Bel dan naar 0900 1852 en vraag naar Ron de Lange. Wilt u liever mailen? Dat kan ook: stuur uw bericht naar info@haarlemmermeer.nl en zet 'Vijfhuizerdijk Nieuwebrug' in de onderwerpregel van uw e-mail.