Werkzaamheden Stationsweg

Tijdens de digitale informatiebijeenkomst op 8 oktober 2020 heeft de gemeente verteld dat de rijweg, stoepen en parkeerplaatsen van de Stationsweg worden opgeknapt. En dat Liander werkzaamheden uitvoert aan de gasleiding. Ook is verteld dat de werkzaamheden aan de rijbaan, stoepen en parkeerplaatsen op 9 november 2020 zouden starten. Helaas lukt dit toch niet: de werkzaamheden starten nu half januari 2021.

Bekijk op de werkzaamhedenkaart welke bomen verdwijnen, welke bomen blijven staan en waar nieuwe bomen komen.

Werkzaamheden starten in 2021

Behalve de werkzaamheden aan de rijbaan, stoepen en parkeerplaatsen, gaat Liander werkzaamheden uitvoeren aan de gasleiding. En PWN gaat werkzaamheden uitvoeren aan de waterleiding. De gemeente combineert de wegwerkzaamheden dus met werk van nutsbedrijven Liander en PWN. Liander en PWN beginnen in januari met hun werkzaamheden. De wegwerkzaamheden kunnen pas beginnen als zij klaar zijn. 

De gemeente verwacht daarom dat de werkzaamheden half januari 2021 starten. Als de nieuwe planning bekend is, krijgen bewoners nog een bewonersbrief. De gemeente verstuurt die brief ongeveer 14 dagen voordat de werkzaamheden starten. In de brief staat onder andere meer informatie over de precieze planning, de bereikbaarheid en tijdelijk parkeren. 

Bomen vervangen

Aan de Stationsweg staat een aantal bomen dat niet goed groeit. Ook zijn er bomen waarvan de wortels de tegels van de stoep omhoog drukken. In de Manegelaan staat ook een boom die niet goed groeit. Daarom wordt een aantal bomen verwijderd en vervangen door nieuwe bomen. 

Voor het verwijderen van de bomen is een kapvergunning aangevraagd. Deze kunt u bekijken op Overheid.nl.

Boomsoort Stationsweg: stem tot en met 30 november

Omdat u uitkijkt op de nieuwe bomen, kunt u via het formulier online stemmen op uw favoriete boomsoort. De stemperiode loopt van 16 november tot en met 30 november 2020. De boomsoort met de meeste stemmen gaan we planten.

Boomsoorten

Voor de Stationsweg kunt u uit 3 boomsoorten kiezen:

  • De iep.
  • De tulpenboom.
  • De amberboom.

Plaatjes van de bomen staan in het stemformulier. In het stemformulier kunt u ook een reactie achterlaten.

Uitslag rond 7 december

De uitslag verschijnt rond 7 december 2020 op deze pagina. Net als een anonieme samenvatting van de ontvangen reacties met antwoorden van de gemeente. Als u het complete (anonieme) reactieoverzicht per e-mail wilt ontvangen, kunt u dit aangeven in het stemformulier.

Planten nieuwe bomen

De nieuwe bomen worden in het plantseizoen van najaar 2021 geplant.

Boomsoort Manegelaan

Op de Managelaan wordt een grootbladige linde geplant. Die wordt ook eind 2021 geplant, tijdens het plantseizoen.

Neem contact op als u vragen heeft

Heeft u vragen? Neem contact op met Martijn Buitenhuis via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet dan 'Stationsweg' in de onderwerpregel van uw bericht.