Werkzaamheden Reigerstraat

De rijweg en de voetpaden van de Reigerstraat wordt opnieuw bestraat. De voetpaden krijgen nieuwe tegels en ook worden er 3 verkeersdrempels aangelegd. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. Binnenkort start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden.

De voetpaden en rijweg worden iets opgehoogd naar het oorspronkelijke niveau zodat het regenwater goed kan weglopen. Hierdoor kan er een hoogteverschil met de tuinen ontstaan. De aannemer zorgt er voor dat 1 meter van het voetpad/oprit in de tuin weer aansluit op de nieuwe hoogte. Het eventueel ophogen van de rest van de tuin moeten bewoners zelf doen. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van regenwater op eigen grond.  

De werkzaamheden worden gecombineerd met groenwerkzaamheden. De bomen in de Reigerstraat worden verwijderd en vervangen door een aantal nieuwe bomen. Er zijn 5 boomsoorten uitgezocht. Deze boomsoorten worden door elkaar geplant. 

Planning en werktijden 

De werkzaamheden starten 28 oktober en zijn naar verwachting op  14 augustus 2020 klaar. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt onder andere af van het weer. Als er veranderingen zijn in bijvoorbeeld de planning wordt deze pagina aangepast. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur.

Planning werkzaamheden
Datum  Locatie
28 oktober tot en met 19 december Reigerstraat vanaf de Zeemanlaan tot en met Reigerstraat huisnummer 55
6 januari tot en met 11 februari Reigerstraat vanaf huisnummer 55 tot en met huisnummer 37
12 februari tot en met 16 maart Reigerstraat vanaf huisnummer 37 tot en met huisnummer 25 en tot en met huisnummer 30
17 maart tot en met 24 april Reigerstraat vanaf huisnummer 11 tot Hermina Maria Dijklaan
27 april tot en met 26 mei Reigerstraat vanaf Havikstraat tot en met Reigerstraat huisnummer 11
27 mei tot en met 23 juni Reigerstraat vanaf huisnummer 25 tot en met Kruising Havikstraat
24 juni tot en met 23 juli Reigerstraat vanaf huisnummer 30 tot Kruising Havikstraat
24 juli tot en met 14 augustus tussen Leeuwerikstraat en kruising Havikstraat/Reigerstraat

Geluidsoverlast

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. De gemeente rekent op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk overlast te veroorzaken. 

Bereikbaarheid

Op het deel waar de werkzaamheden zijn, is de rijweg afgesloten voor verkeer. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet. Bewoners en bezoekers worden gevraagd om in deze periode ergens anders in de wijk te parkeren. De woningen en bedrijven zijn te voet wel bereikbaar.

De woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Ophalen huisvuil

Op de ophaaldagen van De Meerlanden kunnen bewoners hun huisvuil aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Tijdelijke opslag

Tijdens de werkzaamheden moeten er materialen worden opgeslagen. Hiervoor komt er een tijdelijk opslag bij de Rijstvogelstraat, achter huisnummers 102 tot en met 110. 

Reactie na informatiebijeenkomst

Tijdens deze informatiebijeenkomst hebben bewoners gevraagd of er meer bomen in de straat kunnen komen. Na controle is gebleken dat dit mogelijk is. Hiervoor worden de lantaarnpalen verplaatst. Omdat de bomen in het plantsoen worden verplaatst, wordt de bestaande groenstrook achteraf hersteld. Een aantal bewoners hebben gevraagd om extra groen vlakbij de Havikstraat en om een haag aan de kopse kant van het grasveld. Ook komt hier extra parkeerruimte. De verkeersdrempel bij huisnummer 55 wordt aangepast zodat de putdeksel minder overlast geeft. 

Bekijk hier de oorspronkelijke tekening (pdf)

Bekijk hier de aangepaste tekening (pdf)

Uw contactpersoon

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Mike van Amerongen via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag “Reigerstraat” in het onderwerp zetten.