Werkzaamheden Lisserweg

De Lisserweg wordt opgeknapt tussen de IJweg en Hoofdweg westzijde. Dit deel van de Lisserweg wordt ingericht als een 60-kilometerweg met 5 verkeersdrempels. Verder wordt de rotonde Lisserweg/IJweg opnieuw geasfalteerd. Net als de rijweg van de brug over de Hoofdvaart (Tamboerijn).

Werkzaamheden van 16 november tot en met 11 december

Aannemer KWS start maandag 16 november met de werkzaamheden. De gemeente verwacht dat deze werkzaamheden vrijdag 11 december 2020 klaar zijn. De planning kan iets aangepast worden, bijvoorbeeld als het weer slecht is. Als de planning verandert, leest u dat op deze pagina. 

Lisserweg tussen de IJweg

Vanaf T-splitsing Turfspoor en de Hoofdweg westzijde. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 7.00 en 17.00 uur.

  • 16 november tot en met 18 november: verwijderen (frezen) bestaand asfalt.
  • 18 november tot en met 25 november: verwijderen bestaande fundering en aanbrengen nieuwe fundering.
  • 25 november tot en met 2 december: aanbrengen nieuw asfalt en verkeersdrempels.
  • 3 en 4 december: afwerken bermen.

Rotonde Lisserweg/IJweg

De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 19.00 en 6.00 uur.

  • 8 en 9 december: verwijderen bestaand asfalt (frezen) en aanbrengen nieuw asfalt.

Brug over Hoofdvaart (Tamboerijn)

De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 19.00 en 6.00 uur.

  • 10 en 11 december: verwijderen bestaand asfalt (frezen) en aanbrengen nieuw asfalt.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Vooral het frezen geeft geluidsoverlast. De aannemer probeert natuurlijk wel zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken. Hij zet bijvoorbeeld de geluidssignalen van machines uit. Ook voert hij de werkzaamheden met de meeste geluidsoverlast zo veel mogelijk uit voor 24.00 uur. Bedankt voor uw begrip.

Lisserweg gedeeltelijk afgesloten

Van 16 november tot en met 4 december is de Lisserweg gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het deel tussen de IJweg en Hoofdweg westzijde. Er worden omleidingsborden langs de weg neergezet. Het (brom)fietspad blijft wel open. 

De Olmenhorst en Turfspoor blijven bereikbaar

De Olmenhorst en Turfspoor blijven bereikbaar vanaf de Lisserweg. U rijdt dan wel over een gefreesd wegdek. Rijd daarom langzaam om schade aan uw auto te voorkomen.
Op 1 en 2 december zijn er tussen 7.00 en 11.00 uur asfalteerwerkzaamheden op de Lisserweg, bij de ingang van de Olmenhorst en T-splitsing Turfspoor. De Olmenhorst en Turfspoor zijn dan tijdelijk niet bereikbaar.

Rotonde Lisserweg/IJweg en brug tijdelijk dicht

Op 8 en 9 december is de rotonde Lisserweg/IJweg gesloten tussen 19.00 en 6.00 uur. De brug over de Hoofdvaart is op 10 en 11 december dicht, ook tussen 19.00 en 6.00 uur. Dat is zo, omdat er dan bestaande asfalt wordt verwijderd en nieuw asfalt wordt aangebracht. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet.

Na het frezen kunt u wel over het wegdek rijden. Dat betekent dat u op 8 en 9 december over de rotonde kunt rijden tussen 6.00 en 19.00 uur. En op 10 december kunt u tussen 6.00 en 19.00 uur over de brug rijden. Rijd dan wel voorzichtig, om schade aan uw auto te voorkomen.

Zet uw huisvuilcontainer aan de weg buiten de werkvakken

Op de ophaaldagen van Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer buiten de werkvakken aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen bij de containers kan.  

Tijdelijke opslag materialen aannemer

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer tijdelijk materialen opslaan. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag gemaakt in de buurt van de werkzaamheden. 

Neem contact op als u vragen heeft

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Zet 'Lisserweg' dan in de onderwerpregel van uw e-mail.