Werkzaamheden Kromme Spieringweg

De rijweg van de Kromme Spieringweg wordt binnenkort opgeknapt tussen De Klugt en de Spieringweg. Ook wordt het riool gecontroleerd. Aannemer AW Rijneveld voert de werkzaamheden uit.

Werkzaamheden aan rijweg en riool

De aannemer voert 2 soorten werkzaamheden uit:

  1. De rijweg wordt opnieuw bestraat met nieuwe stenen.
  2. De aansluitingen van woningen en bedrijven op het hoofdriool worden gecontroleerd. Als het nodig is worden de aansluitingen gerepareerd.

De afgelopen jaren is de bodem gezakt van de rijweg en uw terrein. Maar bij het opnieuw bestraten, komt de rijweg weer op de oorspronkelijke hoogte te liggen. Hierdoor kan een hoogteverschil met uw eigen terrein ontstaan. De aannemer zorgt ervoor dat de eerste meter van uw voetpad/inrit op uw terrein aansluit op de nieuwe hoogte. Als het nodig is, kunt u de rest van uw terrein zelf ophogen. Eigenaren zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophogen van hun terrein en het afvoeren van regenwater op eigen terrein. 

Planning: 2 november tot en met 19 februari 2021

De werkzaamheden starten maandag 2 november. De gemeente verwacht dat deze vrijdag 19 februari 2021 klaar zijn. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt bijvoorbeeld af van het weer. Veranderingen in de planning zetten we op deze website. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 7.00 en 16.00 uur.

Van 4 januari tot en met 8 januari – fase 5

Van huisnummer 561 (inclusief de andere helft inrit van Staalbedrijf Blom) tot en met huisnummer 565.

  • Verwijderen bestaande stenen en riool controleren. Daarna wordt er tijdelijk een verhardingslaag aangebracht. Dit doen we om de ondergrond eerst te laten nazakken. Hier kunt u overheen rijden. De rijweg wordt in fase 8 bestraat met nieuwe stenen.

Van 11 januari tot en met 15 januari – fase 6

Van huisnummer 565 tot en met huisnummer 591.

  • Verwijderen bestaande stenen en riool controleren. Daarna wordt er tijdelijk een verhardingslaag aangebracht. Dit doen we om de ondergrond eerst te laten nazakken. Hier kunt u overheen rijden. De rijweg wordt in fase 9 bestraat met nieuwe stenen.

Vrijdag 15 januari – Fase 7

Van huisnummer 591 tot de kruising met de Spieringweg.

  • Verwijderen bestaande stenen. Daarna wordt er tijdelijk een verhardingslaag aangebracht. Dit doen we om de ondergrond eerst te laten nazakken. Hier kunt u overheen rijden. De rijweg wordt in fase 10 bestraat met nieuwe stenen.

Van 18 januari tot en met 29 januari – fase 8

Van huisnummer 561 (inclusief de andere helft inrit van Staalbedrijf Blom) tot en met huisnummer 565. 

  • Rijweg bestraten met nieuwe stenen.

Van 1 februari tot en met 12 februari – fase 9

Van huisnummer 565 tot en met huisnummer 591.

  • Rijweg bestraten met nieuwe stenen.

Van 15 februari tot en met 19 februari – Fase 10

Van huisnummer 591 tot de kruising met de Spieringweg.

  • Rijweg bestraten met nieuwe stenen.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Natuurlijk probeert de aannemer wel zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Bedankt voor uw begrip.

Straat in delen afgesloten

Op het deel waar de werkzaamheden zijn, is de straat afgesloten. Er worden hekken op de weg gezet. De gemeente vraagt u om uw auto/vrachtwagen in deze periode ergens anders te parkeren. Uw woning of bedrijf is te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar. Ook zijn woningen en bedrijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Zet uw huisvuilcontainers aan de weg

Op de ophaaldagen van Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer buiten de werkvakken aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hierbij kan.

Tijdelijke opslag materialen aannemer

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer tijdelijk materialen opslaan. Hiervoor wordt per fase een tijdelijke opslag gemaakt in de buurt van de werkzaamheden. 

Neem contact op als u vragen heeft

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Mike van Amerongen via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Zet 'Kromme Spieringweg' dan in de onderwerpregel van uw e-mail.