Werkzaamheden IJweg Zwanenburg

Binnenkort voert aannemer JdB groep werkzaamheden uit aan de rijbaan en voetpaden van de IJweg tussen de Lijnderdijk en Dennenlaan. De rijbaan wordt bestraat met nieuwe stenen. De voetpaden krijgen nieuwe tegels.

De aannemer brengt ook een apart schoonwaterriool aan voor het afvoeren van regenwater. Hiervoor worden de voetpaden en de rijweg iets opgehoogd (tot de oorspronkelijke hoogte) zodat het regenwater goed wegloopt. Door het verhogen van de rijweg en voetpaden kan er een hoogteverschil met de tuinen ontstaan. De aannemer zorgt er voor dat de eerste meter van het voetpad/de inrit in de tuinen aansluit op de nieuwe hoogte. Het eventueel ophogen van de rest van de tuinen moeten bewoners zelf doen. Bewoners zijn zelf ook verantwoordelijk voor het afvoeren van regenwater op eigen grond.

Bekijk Ontwerp A voor de IJweg (pdf). 

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden starten 19 augustus en we verwachten dat deze 20 december klaar zijn. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt af van het weer. Als er veranderingen zijn in de planning wordt deze website aangepast.
De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 16.00 uur.

Per fase voert de aannemer deze werkzaamheden uit:

  • verwijderen asfalt
  • aanbrengen schoonwaterriool
  • bestraten voetpaden 
  • bestraten rijbaan
Werkzaamheden
Periode Fase  Straat
9 september tot en met 1 november 2 IJweg vanaf de kruising Wilgenlaan tot en met de kruising Olmenlaan
14 oktober tot en met 29 november 3 IJweg vanaf de kruising Olmenlaan tot en met de kruising Populierenlaan/Lijsterbeslaan
18 november tot en met 20 december 4 IJweg vanaf de kruising Populierenlaan/Lijsterbeslaan tot aan de Dennenlaan

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder geluidsoverlast worden uitgevoerd. De aannemer probeert zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken.

De bereikbaarheid 

Per fase is het deel van de straat waar er werkzaamheden zijn afgesloten voor het verkeer. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet. Bewoners/bezoekers kunnen hier dan ook niet parkeren. De woningen/bedrijven zijn te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar. Op de delen waar geen werkzaamheden zijn, kunnen bewoners/bezoekers wel met de auto bij de  woningen/bedrijven komen.

De woningen (bedrijven) zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Huisvuil ophalen

Op de ophaaldagen van De Meerlanden kunnen bewoners uw huisvuil aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Tijdelijke opslag

Tijdens de werkzaamheden moeten er materialen worden opgeslagen. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag ingericht op de hoek van de Populierenlaan.

Uw contactpersonen

Als u vragen heeft tijdens of over de werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Nico Scheerman de omgevingsmanager van de aannemer. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 06 19913273. Als u hem persoonlijk wilt spreken, kunt u elke woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur binnenlopen in de bouwkeet aan de Lijsterbeslaan/IJweg. 

Heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met Mike van Amerongen via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag 'IJweg Zwanenburg' in het onderwerp zetten.