Werkzaamheden Huigsloterdijk en Lisserdijk in Buitenkaag

Binnenkort voert aannemer KWS Infra werkzaamheden uit aan de Huigsloterdijk en Lisserdijk in Buitenkaag.

Als er veranderingen zijn in de planning, leest u dat op deze pagina.

Werkzaamheden op de Huigsloterdijk

Het deel van de Huigsloterdijk in Buitenkaag wordt ingericht als fietsstraat en 30-kilometerzone. Dat betekent dat fietsers en auto’s van dezelfde weg gebruik maken, maar automobilisten rekening houden met de fietsers in deze straat. Zo mogen auto’s inhalen, maar wel met een rustige snelheid zodat het veilig is voor fietsers.

Aan de zijkanten en in het midden komt een zwarte asfaltstrook met een afdruk van straatstenen. Daar tussenin komt rood asfalt. In de foto hieronder ziet u een voorbeeld van een fietsstraat.

Straat voor fietsers waar auto's te gast zijn

Werkzaamheden op de Lisserdijk

De chicanes op de Lisserdijk tussen de Hoofdweg en het kombord bij de onderdoorgang van de A4 (bij huisnummer 48) worden verwijderd. Daarnaast wordt maximum snelheid op de rijweg gewijzigd naar 50 kilometer per uur. 

Planning en werktijden

De werkzaamheden starten 19 april en we verwachten dat deze 12 mei klaar zijn. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 17.00 uur.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Natuurlijk probeert de aannemer zo min mogelijk overlast te veroorzaken. 

19 tot en met 21 april: Huigsloterdijk 
Chicanes worden verwijderd.

22 april: Huigsloterdijk, tussen Zweilandstraat en kombord bij huisnummer 358
De asfaltlaag wordt weggehaald (gefreesd). 

28 april: Huigsloterdijk, tussen Zweilandstraat en kombord bij huisnummer 358
In de middag worden de nieuwe asfaltlagen (rood en zwart) aangebracht.

29 en 30 april: Huigsloterdijk, tussen Zweilandstraat en kombord bij huisnummer 358
De asfaltlaag wordt verwijderd (gefreesd) en een asfaltlaag van de middenstrook wordt aangebracht.  

3 tot en met 12 mei: Huigsloterdijk, tussen Zweilandstraat en kombord bij huisnummer 358
De afdruk van straatstenen wordt aangebracht in de zwarte asfaltlagen.

3 tot en met 7 mei: Lisserdijk, tussen Hoofdweg en huisnummer 48
Chicanes worden verwijderd.

4 en 5 mei: Huigsloterdijk, tussen Hoofdweg oostzijde en Zweilandstraat
In de avond van 4 mei en nacht van 5 mei wordt de asfaltlaag verwijderd (gefreesd) en een asfaltlaag aangebracht.

Afsluiting voor doorgaand verkeer: Huigsloterdijk

Van 19 april tot en met 29 april is de Huigsloterdijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het gaat om het stuk tussen de Zweilandstraat en huisnummer 358. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet.  

Open voor bestemmingsverkeer

De weg blijft open voor bestemmingsverkeer, behalve wanneer de aannemer nieuw asfalt aanbrengt. Dan kunt u tijdelijk niet met de auto bij uw woning komen. Woningen en bedrijven blijven te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar. Ook zijn deze bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Op de dagen dat de aannemer het asfalt verwijdert, kunt u langs de werkzaamheden rijden. Soms is dit met vertraging. U kunt met de auto bij uw woning komen, maar u rijdt dan over gefreesd asfalt. Rijd langzaam om schade aan uw auto te voorkomen.  

Afsluiting voor doorgaand verkeer: Lisserdijk

Van 3 mei tot en met 7 mei is de Lisserdijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het gaat om het stuk tussen Hoofdweg en huisnummer 48. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet. 

Bestemmingsverkeer kan langs de werkzaamheden rijden. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Pont naar Kaageiland

Tijdens de werkzaamheden vaart de pont. Alleen op 4 mei vanaf 21.00 uur tot 5 mei 04.00 uur vaart de pont niet. De pont vaart alleen in bijzondere gevallen voor voetgangers en fietsers.

Bewoners van het eiland kunnen hun auto in deze periode tijdelijk parkeren op het parkeerterrein aan de Leidsemeerstraat. Bij onverwachte noodsituaties is de pont bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Huisvuil ophalen

Op de ophaaldagen van Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer aan de weg zetten. Doe dat buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan. 

Uw contactpersoon

Heeft u vragen? Bel dan naar 0900 1852 en vraag naar Ron de Lange. Wilt u liever mailen? Dat kan ook: stuur uw bericht naar info@haarlemmermeer.nl en zet 'Huigsloterdijk Buitenkaag' in de onderwerpregel van uw e-mail.