Werkzaamheden Geniepark

Er is steeds meer vraag naar energie, hierdoor breidt Liander het energienetwerk in Haarlemmermeer uit. Namens Liander legt Heijmans BV een nieuwe, ondergrondse kabelverbinding aan op de Geniedijk in het Geniepark, tussen het spoor en de A4. De werkzaamheden zijn van 20 mei t/m 28 juni 2019.

Uitbreiding energienetwerk

Heijmans BV graaft en boort om de leidingen te kunnen leggen. Er worden extra middenspanningsverbindingen aangelegd die nodig zijn om klanten in Schiphol-Rijk te kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet. Schiphol-Rijk is een gebied dat snel ontwikkelt en er komen datacenters bij. Deze datacenters hebben veel energie nodig en dat maakt het noodzakelijk om het netwerk uit te breiden.

Wegafzetting en bereikbaarheid

Door de werkzaamheden is een deel van het fietspad van de Geniedijk afgezet. De werkzaamheden vinden onder andere plaats op de Geniedijk en in de fruitbomenweide. De Batterij aan de Sloterweg in het Geniepark blijft bereikbaar. De omleiding tot dit deel van de Stelling van Amsterdam is via de Rijnlanderweg. Er is aan het begin van het fietspad een afzetting geplaatst, dit is om te voorkomen dat de fietser bij de kruising met de Rijnlanderweg ten onrechte rechtdoor fietst en voorbij de Batterij alsnog moet omkeren. U kunt het hek passeren om bij de Batterij te komen. Voorbij de Batterij is het fietspad afgesloten, omdat daar apparatuur staat opgesteld.

Geniepark

Meer informatie en contact

Er vinden werkzaamheden plaats op de gehele Geniedijk, niet alleen bij het Geniepark. Voor meer informatie over alle werkzaamheden verwijzen wij u naar de website van Liander. Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Annemiek Verheijden per telefoon (06-46147185) of e-mail: averheijden@heijmans.nl.