Werkzaamheden Dennenlaan, van huisnummer 69 tot en met 107

De rijbaan, stoepen en parkeerplaatsen van de Dennenlaan 69 tot en met 107 worden opgeknapt. Binnenkort start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden.

De werkzaamheden

De aannemer voert deze werkzaamheden uit:

• de rijweg, waar nu stenen liggen, wordt opnieuw bestraat met nieuwe stenen.
  • de stoepen en parkeerplaatsen worden opnieuw bestraat met de bestaande stenen.

De rijweg en stoepen komen weer op de originele hoogte te liggen. Hierdoor kan een hoogteverschil met uw eigen terrein ontstaan. De aannemer zorgt ervoor dat de eerste meter van het voetpad/de inrit op uw terrein aansluit op de nieuwe hoogte. Het eventueel ophogen van de rest van uw terrein moet u zelf doen. Eigenaren zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van regenwater op eigen terrein.

Planning en werktijden

De werkzaamheden starten maandag 31 augustus en de gemeente verwacht dat deze 9 oktober 2020 klaar zijn. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt bijvoorbeeld af van het weer. Als de planning verandert zetten we dit op deze website. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 7.00 en 17.00 uur.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. De aannemer probeert wel zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Bedankt voor uw begrip.

Bereikbaarheid en parkeren

De aannemer voert de werkzaamheden in fases uit. Op het deel waar de werkzaamheden zijn, is de straat afgesloten. Er worden dan hekken neergezet.

Tussen 07.00 en 17.00 uur kunt u dus niet met de auto bij uw woning of bedrijf komen. Daarom vraagt de gemeente u om uw auto in deze periode ergens anders in de wijk te parkeren. Uw woning/bedrijf is te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar. De woningen en bedrijven zijn ook altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

De busdiensten

De bushaltes aan de Dennenlaan (haltes Wilgenlaan en de Olm) komen vanaf 31 augustus tijdelijk te vervallen. Connexxion maakt een tijdelijke bushalte aan de Zwanenburgerdijk en bij kruispunt IJweg/Olmenlaan. Connexxion laat dit aan de reizigers weten. De bus volgt een omleidingsroute via de Oranje Nassaustraat, Zwanenburgerdijk, Lijnderdijk, IJweg en andersom.

Ophalen huisvuil

Op de ophaaldagen van De Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer buiten de werkvakken aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen bij de containers kan.

Tijdelijke opslag

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer tijdelijk materialen opslaan. Hiervoor wordt per fase een tijdelijke opslag gemaakt op de parkeerplaatsen in de buurt van de werkzaamheden.

Uw contactpersoon

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Mike van Amerongen via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Gebruik dan 'Dennenlaan' in de onderwerpregel van uw e-mail.