Werkzaamheden aan de duiker in de Domineeslaan

De duiker (de grote betonnen buis die de 2 sloten met elkaar verbindt) in de Domineeslaan is gecontroleerd en het blijkt dat deze vervangen moet worden. Samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland is besloten om de sloot langer te maken en 2 nieuwe duikers aan te brengen.

Aangepaste werkzaamheden en planning

Eind augustus was aannemer Griekspoor gestart met de werkzaamheden. Helaas moesten de werkzaamheden stilgelegd worden omdat er PFAS (chemische stoffen) in de bodem zat. Ook bleek er een grote waterleiding op een andere plek te liggen dan verwacht.  

De werkzaamheden starten weer op 31 augustus en we verwachten dat deze 6 oktober klaar zijn. Als de planning verandert zetten we dit op de website. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 7.00 en 17.00 uur.

De aannemer voert deze werkzaamheden uit:

  • asfalt open breken en sleuven (smalle openingen) maken.
  • 2 nieuwe duikers aanbrengen.
  • sleuven dichtmaken met stenen. 

Tussen 31 augustus en 6 oktober past Liander de gasleiding aan en verlegt PWN de waterleiding. 

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. De aannemer probeert wel zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Bedankt voor uw begrip.

Bereikbaarheid

Tussen 31 augustus en 6 oktober wordt de straat alleen (tijdelijk) afgesloten als dit voor de werkzaamheden nodig is. Er worden dan omleidingsborden langs de weg gezet.

De woningen en bedrijven blijven bereikbaar via Proosdij. En zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Uw contactpersoon

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Peter Koper via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Zet dan 'Duiker Domineeslaan' in de onderwerpregel van uw bericht.

Tekeningen duiker Domineeslaan

Oude situatie
Oude situatie duiker Domineeslaan

 

Nieuwe situatie
Nieuwe situatie duiker Domineeslaan