Werkzaamheden Aalsmeerderweg tussen de Bennebroekerweg en Venneperweg

Binnenkort voert aannemer KWS werkzaamheden uit aan de rijweg van de Aalsmeerderweg tussen de Bennebroekerweg en de Venneperweg.

Als er veranderingen zijn in de planning, leest u dat op deze pagina.

Werkzaamheden

De aannemer voert deze werkzaamheden uit:

  • Bestaande asfaltlaag (frezen) en alle verkeersdrempels verwijderen.
  • 2 nieuwe asfaltlagen en 8 nieuwe verkeersdrempels aanbrengen.
  • Grasbetontegels in de bermen aanbrengen.
  • Duikers (buizen onder de weg die sloten met elkaar verbinden) repareren.
  • Opnieuw bestraten van het eerste deel van de inritten, zodat deze weer aansluiten op de nieuwe hoogte van de rijweg.

Fietspad

Aan het fietspad wordt later gewerkt. Dit jaar worden er namelijk werkzaamheden uitgevoerd (door nutsbedrijven) aan kabels en leidingen die onder het fietspad liggen. Daarom wordt het fietspad pas na deze werkzaamheden opnieuw betegeld. De planning is op dit moment nog niet bekend.

Planning en werktijden

De werkzaamheden starten 29 maart en er wordt verwacht dat deze 14 mei 2021 klaar zijn. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 17.00 uur.

 Als de aannemer de asfalteerwerkzaamheden uitvoert, kunt u uw inrit tussen 07.00 uur en 17.00 uur niet met de auto bereiken.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. De aannemer probeert zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Van 19 april tot en met 14 mei
Aalsmeerderweg vanaf de Lavendelweg tot de Venneperweg.

Afsluiting voor doorgaand verkeer

De Aalsmeerderweg, tussen de Bennebroekerweg en de Venneperweg, is van 29 maart tot en met 9 mei afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet. 

Open voor bestemmingsverkeer

De weg blijft open voor bestemmingsverkeer, behalve wanneer de aannemer nieuw asfalt aanbrengt. Dan kunt u tijdelijk niet met de auto bij uw woning komen. Een aantal dag voor het asfalteren stuurt aannemer KWS een brief met de planning voor deze werkzaamheden. 

Op de andere dagen kunt u met de auto bij uw woning komen, maar u rijdt dan over gefreesd asfalt. Rijd langzaam om schade aan uw auto te voorkomen. 

Woningen en bedrijven zijn te voet en met de fiets bereikbaar en ook voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 

Gebruik inritten

Als de aannemer werkzaamheden aan uw inrit uitvoert, kunt u tijdelijk uw inrit niet gebruiken. Ook kunt u uw auto hier niet parkeren. De aannemer neemt hierover van te voren contact met u op.

Huisvuil ophalen

Op de ophaaldagen van Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer gewoon aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen erbij kan.  

Uw contactpersoon

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Zet dan 'Aalsmeerderweg' in het onderwerp van uw e-mail.